Статті

Samsung робить дисплеї для iPhone кращим, ніж для своїх флагманів

Share

Samsung є найбільшим постачальником дисплеїв багатьох виробників смартфонів. Хоч би якими крутими здавалися бренди, але багато в чому успіх їх пристроїв залежить від південнокорейської компанії. Але іноді замовлення на нові екрани бувають вельми незвичайними: днями з’ясувалося, що Apple звернулася до Samsung із проханням зробити екран для iPhone 14 Pro, але зробити це так, щоб Dynamic Island працював окремо. Фактично південнокорейцям довелося створити дисплей у дисплеї, що виявилося не так просто. Розповідаємо, як Samsung робить екрани для iPhone та чому це неймовірно складно.

Виріз на iPhone 14 Pro

У 2022 році Apple представила iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max з вирізом Dynamic Island угорі екрану. Незважаючи на те, що виглядає він прикольно і в чомусь цікавіше за стару-добру «чубку», з’ясувалося, що він займає більше корисного простору на екрані: та частина, яка знаходиться над ним, просто стає марною!

Але навіть якщо вас це не бентежить, знайте, зробити його було дуже непросто. Багато хто вважав, що «острівець» — це частина екрану iPhone, але насправді у смартфоні встановлено дисплей у дисплеї. Apple довелося звернутися до Samsung з досить незвичайним запитом – відокремити Dynamic Island від решти матриці. Можна сказати, мем про “вбудувати екран в екран” втілився в реальність!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Теоретично компанія мала в прямому сенсі просвердлити отвір у матриці і вбудувати туди ще одну, але насправді все набагато складніше: тоді «острівець» був би схильний до впливу вологи і кисню. Тобто, дисплей iPhone 14 Pro був би недовговічним, а пікселі навколо Dynamic Island могли б згаснути або працювати некоректно, що для Apple неприйнятно.

Хто робить екрани для iPhone

Для створення перегородки між «острівцем» та рештою дисплея Samsung використовувала технологію струминного друку, яка зазвичай захищає OLED-екрани від зовнішнього впливу, а також вирівнює ділянки з різною висотою. Однак використання цього методу – відхід від звичного виробництва дисплеїв Samsung. За чутками , на струменевому друку наполягла Apple, щоб «запечатати» Dynamic Island, вважаючи метод надійнішим.

При цьому Samsung довелося піти на компроміс незважаючи на величезний досвід у виробництві екранів: виявляється, спочатку компанія використовувала лазерне обладнання, але на вимогу Apple перейшла на струменевий метод для герметизації країв Dynamic Island. При цьому він використовувався і раніше для створення OLED-екранів різних смартфонів, але останнім став Galaxy S21 Ultra.

З того часу воно було перепрофільоване, але SEMES, яка є дочірньою компанією Samsung , вдалося вчасно надати його. Схоже, купертинівці не помилилися: з екраном iPhone 14 Pro і справді не з’являється ніяких проблем, хоча з моменту виходу смартфона минуло не так часу. У користувачів є претензія з приводу появи зелених смуг, але Apple зазначає, що проблема не як екран, а в збій iOS.

При цьому дисплеї для iPhone виробляє LG: хоч вона і почала робити екрани за цим же методом, але спочатку у компанії виникли деякі проблеми при створенні екрана для iPhone 14 Pro Max. Втім, пізніше вони були вирішені: Samsung зайнялася випуском дисплеїв для обох “Прошок”, а LG – тільки для iPhone 14 Pro Max.

За чутками , і для Apple, і для Samsung подібний дисплей був непростим рішенням: кажуть, південнокорейський бренд ніколи не робив нічого подібного, тому що виріз для камери в смартфонах Galaxy і Dynamic Island в iPhone 14 Pro абсолютно різні речі. Якщо метод справді виявиться довговічним, то вже наступного року ми побачимо з вами і базові iPhone з Dynamic Island , хоча існує ймовірність, що ця фішка залишиться на якийсь час унікальною для Pro-моделей.

Dynamic Island для Android

На Андроїд вже давно з’явився свій Dynamic Island, але працює він криво і лише є окремим додатком

До речі, після виходу iPhone 14 Pro умільці відразу ж випустили додаток для Android, що імітує Dynamic Island. Все б нічого, зовні вона справді нагадує фішку з нового Айфона і навіть маскує фронтальну камеру.

Тільки ось кількість сценаріїв у аналога Dynamic Island менша, ніж в iPhone, а ще потрібно розуміти, що натискати доведеться просто на область екрану, а не на окремий модуль (за винятком недавньої новинки від Xiaomi). Заодно порівняйте те, наскільки компактно відображаються написи в «оригіналі», а рядок не заважає іншим елементам поблизу: все завдяки тому, що фішка вбудована на системному рівні, а не сторонньою надбудовою.

Можливо, навіть цей інсайд про створення вирізу в iPhone 14 Pro не робить його практичнішим, проте тепер ви знаєте, що Apple і Samsung при його створенні серйозно ризикували!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

View Comments

  • Більше схоже на маркетинг для подальшого розширення продукта чим необхідна опція

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Названо ще 4 смартфони Xiaomi які не отримають оновлення

    Xiaomi оновила список продуктів EOS (End of Support) у квітні 2024 року, додавши до нього…

    27.04.2024

    Користувачі повідомляють про масові блокування Apple ID без пояснення причин

    Схоже, що сьогодні вночі користувачі Apple ID зіткнулися зі все більш поширеним збоєм. Люди пишуть…

    27.04.2024

    Чим погана зарядка смартфона від ноутбука

    Є два основні способи заряджання мобільних пристроїв. Зазвичай смартфони заряджаються "від розетки". І це правильний…

    27.04.2024

    Оновлення Windows 10 22H2 буде зменшено у розмірах

    Нещодавно Microsoft випустила нове попереднє оновлення для Windows 10 22H2, не пов'язане з безпекою. У…

    27.04.2024

    Google Pixel 8a отримуватиме оновлення сім років

    Наближається день офіційного представлення нового бюджетного смартфона Google Pixel 8a, і вже зараз його обговорюють…

    27.04.2024

    Як перевірити, чи ваш смартфон прослуховують

    У сучасному світі, де смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя, питання безпеки інформації виходять на перший…

    27.04.2024