Що таке режим високої продуктивності на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У характеристиках деяких смартфонів сказано, що вони мають можливість роботи в режимі високої продуктивності. Це збільшення потужності пристрою за деякими параметрами для гри або виконання деяких ресурсних витрат. Що це таке та наскільки така функція корисна?

Як працює режим високої продуктивності

Розумно припустити, що увімкнення функції високої продуктивності передбачає «розгін» пристрою до максимуму можливостей. Тобто центральний графічний процесори працюватимуть на межі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак деякі виробники заявляють, що ця функція на останніх моделях смартфонів працюватиме постійно за умовчанням. Чи означає це, що пристрій буде весь час працювати як останній раз? Звичайно ж ні.

Виходить, що пристрій сам визначатиме, коли і який процесор розігнати, а коли дати йому відпочити. Інакше така функція загрожувала працездатності пристрою в принципі.

Що ще робить ця функція, так це призупиняє завдання, які виконуються у фоновому режимі, щоб перенаправити потужність туди, де це потрібно.

Виходить, що це не “вкл/викл” суперсили смартфона, а лише правильний розподіл його можливостей.

Як увімкнути режим

Не всі смартфони та не у всіх виробників можуть похвалитися режимом високої продуктивності. У деяких пристроях і включати нічого не доведеться, тому що ця опція включена за промовчанням.

Якщо ж ви хочете перевірити, чи є у вас такий режим, єдиного шляху просто немає. Меню у всіх різне. Одне точно: шукайте його в налаштуваннях батареї, розширених можливостях тощо.

Що ви отримаєте, увімкнувши цей режим

Припустимо, ви увімкнули цей режим, щоб гра працювала стабільно. На жаль. Наприклад, Call of Duty Mobile протягом 30 хвилин йде плавно і чітко. Потім кадри починають проскакувати чи випадати. Все тому, що у режимі високої продуктивності відбувається автоматичний тротлінг процесора. Іншими словами, режим захищає пристрій від перегріву під час активної роботи процесора, а не знижує його продуктивність.

Ігри з високими вимогами, звичайно, показують різницю з увімкненим режимом і без нього. При цьому звичайні повсякденні завдання можна виконувати без підвищення продуктивності. Швидкість завантаження, зміна кадрів, паралельна робота у кількох додатках тощо. дають однаковий результат, що з режимом підвищеної продуктивності без такого. Помітна лише одна різниця: батарея розряджається трохи швидше, ніж могла б. В іншому – без змін.

Висновок простий: режим підвищеної продуктивності – це гарна назва з практично нульовим ККД. Це не та опція, яку варто звертати увагу при виборі смартфона. Але, хоч би як там було, вибір за вами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.