Які гаджети та аксесуари покаже Apple у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під кінець року, за старою доброю традицією, ми збираємо всі чутки та витоки щодо майбутніх гаджетів Apple. На основі прогнозів і даних, що з’явилися в мережі, намагаємося передбачити, які пристрої і коли покажуть нам Кук і компанія.

У наступні 12 місяців чекаємо на оновлення багатьох пристроїв, вихід парочки нових продуктів і безліч мінорних апдейтів. Але про все по порядку.

iPhone 15 із роз’ємом Type-C. Місце Pro Max займе модель Ultra

Імовірність: 100%
Коли чекати: у першій половині осені

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головним і обговорюваним нововведенням iPhone 15 може стати перехід на більш універсальні роз’єми Type-С для зарядки і синхронізації даних. Всі останні покоління iPad та деякі аксесуари вже оснащуються Type-C портами. Єврокомісія давно тисне на Apple та змушує переходити на єдиний стандарт.

Тут може бути кілька варіантів розвитку подій:

▶ Кук та компанія можуть проігнорувати вимогу у 2023 році, адже рішення набирає чинності 1 січня 2024 року . Всі моделі випущені до цього не підпадатимуть під дію нового закону і використання Type-С можна перенести до запуску iPhone 16 .

▶ Порт може з’явитися лише у флагманській лінійці Pro, а базові моделі отримають нововведення у 2024 році. Про це заявляють і деякі аналітики.

▶ Є ймовірність, що портом Type-C оснастять усі “п’ятнашки”.

▶ А може Apple має більш хитрий план і гаджети навчать передавати дані через MagSafe. Так купертинівці зможуть випустити iPhone взагалі без роз’ємів для підключення та обійти вимогу Євросоюзу.

Вперше за довгі роки маркетологи можуть змінити назву топового смартфона. Місце iPhone 14 Pro Max займе iPhone 15 Ultra .

Моделі iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max (Ultra) отримають новий процесор A17 Bionic . Базові моделі можуть залишитися на чіпі Apple A15 або отримати Apple A16.

Можливо, у топових моделях буде встановлена ​​нова камера Sony з напівпровідниковою архітектурою.

Крім цього, флагмани можуть отримати новий телеоб’єктив з 10-кратним оптичним зумом.

Відмінною рисою “прошик” може стати здвоєний модуль фронтальної камери .

Базові моделі iPhone 15 можуть отримати Dynamic Island.

Ймовірно, нові моделі оснастять кнопками регулювання гучності і живлення з технологією 3D Touch .

У мережі вже є перші концепти дизайну нового iPhone 15 із округленими гранями (знову).

Приємною новиною є чутки про можливе зниження цін на базові iPhone 1 . Гаджети можуть подешевшати на $100 у США.

Apple Watch Series 9 без нових фішок

Імовірність: 100%
Коли чекати: на презентації iPhone 15

З кожним роком розробникам розумного годинника все складніше дивувати користувачів і вбудовувати щось нове в гаджет, що носиться на зап’ясті. Останні моделі Apple Watch практично не відрізняються від своїх минулорічних попередників.

Нова і досить нішева модель Apple Watch Ultra точно не отримає оновлення в 2023 році, а базові Apple Watch Series 8 оновлять з невеликими поліпшеннями.

Пристрій, швидше за все, буде виконано в старому дизайні з низкою нововведень “під капотом”.

Дві чи три нові моделі iPad без серйозних нововведень

Купертинівці рідко оновлюють усі чотири модельні ряди планшетів за рік. У найближчі 12 місяців очікуємо на мінорні апдейти бюджетного планшета та “мініка”. Крім цього може з’явитися нова “прошка”.

iPad 11 покоління

Імовірність: 90%
Коли чекати: друга половина осені

З 2017 року щороку оновлюють базову лінійку планшетів. Кожне наступне покоління обов’язково отримує свіжіший процесор і кілька невеликих відмінностей від попередника. З випуском 10-го покоління в Apple підняли ціну на новинку і зробили девайс дорожчий за моделі iPad mini.

Це може бути тимчасовим явищем, щоб розпродати решту iPad 9-го покоління без сильного зниження ціни. Або в Apple переглянули цінову політику і базовий iPad останнього покоління тепер завжди коштуватиме дорожче за “мініка”, а його попередник ще рік залишатиметься актуальним і продаватиметься за зниженою ціною.

Наступної осені, з великою часткою ймовірності, вийде трохи покращений планшет 11-го покоління з свіжішим процесором, трохи покращеною камерою і швидшим портом Type-C. Інших суттєвих змін чекати не варто.

iPad mini 7 покоління

Вірогідність: 75%
Коли чекати: осінь 2023 року

До цього купертинівці оновлювали “мінік” наприкінці 2021 та на початку 2019 років. Швидше за все, дворічний цикл оновлень буде дотриманий і в 2023 ми побачимо черговий апдейт.

Можливо, в новому iPad mini оновлять лише процесор.

Якщо гаджет вийде до презентації iPhone 15, то чіп A15 замінять на A16 . Якщо ж пристрій будуть показувати пізніше, можливо, його оснастять найсвіжішим процесором A17 Bionic .

iPad Air 6-го покоління

Імовірність: 5%
Коли чекати: можливо, вже у 2024 році

Як і модельний ряд iPad mini, лінійка Air оновлюється раз на два роки. Останні апдейти виходили навесні 2022 та восени 2020 років. Актуальний “еір” і так отримав надто потужне для свого позиціонування залізо.

Заділу продуктивності у пристрої вистачить надовго і випускати нову модель з чіпом M2 немає жодного сенсу. Швидше за все, наступне оновлення буде вже 2024 року.

iPad Pro 5/7-го поколінь

Імовірність: 75%
Коли чекати: восени

А ось професійна лінійка починаючи з 2020 року оновлюється щороку. Купертинівці не соромляться представляти апдейт навіть із мінімальним набором нововведень, як це сталося кілька місяців тому.

Можливо, і наступної осені на нас чекає аналогічне оновлення з переходом на чіпи Apple M3 .

Крім цього ходять чутки про розробку урізаної версії macOS для планшетів Apple. Проект розробляється під кодовою назвою Mendocino і стане ексклюзивним для iPad з чіпами M1/M2/M3 .

Майже всі моделі Mac оновляться

Торік купертинівці випустили новий Mac Studio і не стали оновлювати інші десктопні комп’ютери.

Зараз не найкращий час для покупки актуальних iMac, Mac mini та Mac Pro. Ці пристрої, з великою ймовірністю, отримають оновлення наступного року.

Mac mini у старому дизайні з чіпом M2

Імовірність: 90%
Коли чекати: на початку 2023 року

Аналітики вважали, що такий комп’ютер покажуть на другій осінній презентації у 2022 році. Однак, на заводах партнерів не змогли наростити виробництво нових процесорів Apple M2 до потрібних обсягів та відклали реліз “мініків”.

Комп’ютери отримають мінімум змін, оновиться лише процесор. Пристроїв на потужніших чіпах, швидше за все, не покажуть, щоб вони не конкурували з Mac Studio . Зовнішній вигляд нового Mac mini точно не змінюватимуть.

iMac з новими варіантами забарвлення та процесором M3

Вірогідність: 90%
Коли чекати: у другій половині 2023 року

Ще на початку минулої осені відразу 4 моделі iMac були визнані застарілими. Зазвичай така процедура передує презентації оновлених пристроїв.

Очікується, що комп’ютери представлять у другій половині року та оснастять вже новими процесорами Apple M3. Це дасть істотний буст у порівнянні з моделлю 2021 на M1.

Сам чіп швидше за все покажуть на презентації WWDC 2023 на початку літа. Щодо моделей з великою діагоналлю екрана жодних нових чуток поки що немає. Останні витоки щодо 27-дюймових матриць для Apple з’являлися понад рік тому.

Mac Pro у новому дизайні з приголомшливою начинкою

Вірогідність: 80%
Коли чекати: весна-літо 2023 року

Чутки про новий професійний комп’ютер ходять ще з кінця 2021 року. Купертинівці спочатку тестували “прошку” з процесором M1, але в результаті відмовилися від цієї ідеї.

Потім почалася розробка комп’ютера на чіпі M2 Ultra. Швидше за все, саме з таким чіпом надійде у продаж Mac Pro у 2023 році.

Модель отримає 24 обчислювальні та до 76 графічних ядер. Комп’ютер зможе комплектуватися ОЗУ обсягом до 192 ГБ . А ось ще потужніший чіп M2 Extreme чекати не варто.

Великий MacBook Air з 15-дюймовим екраном

Вірогідність: 60%
Коли чекати: весна-літо 2023 року

Кілька місяців тому MacBook Air вже оновили, встановивши у пристрої новий чіп Apple M2. З великою ймовірністю, мінорний апдейт відбудеться і наступної осені, коли місце M2 займе потужніший чіп M3.

Цікавіші чутки стосуються 15-дюймової версії “повітряного” ноутбука. Такий комп’ютер із актуальною начинкою може з’явитися вже на початку 2023 року.

Модель займе місце між 14- та 16-дюймовими “прошками” і стане першим пристроєм Air з настільки великим розміром дисплея.

Мінорне оновлення 14- та 16-дюймових MacBook Pro

Імовірність: 90%
Коли чекати: перша половина 2023 року

Такого оновлення чекали ще наприкінці 2022 року, але в Apple чомусь перенесли реліз. Апдейт буде мінорним і торкнеться, швидше за все, лише процесорів.

Продовжиться випуск 13-дюймових комп’ютерів на чіпі M2, а 14- та 16-дюймові “прошки” отримають нові M2 Max та M2 Ultra.

Інших значних змін чекати не варто.

Багато пристроїв та аксесуарів переведуть на роз’єм Type-С

Вже зараз більшість актуальних планшетів (усі окрім iPad 9-го покоління), пульт від останнього покоління телевізійної приставки Apple TV та деякі аксесуари використовують порт Type-С для заряджання та синхронізації даних.

Через 1-2 роки роз’єм отримають усі актуальні моделі iPhone. Очікують, що в 2023 році в Apple почнуть перекладати на Type-C більшість гарнітур, що продаються.

Можна чекати реліз всіх поколінь AirPods , зарядного аксесуара MagSafe Battery Pack , клавіатур, мишок та трекпадів для Mac з новим універсальним портом.

Які гаджети Apple не варто чекати у 2023 році

Можна з упевненістю говорити, що кілька перспективних яблучних проектів відкладено щонайменше на рік чи півтора. Парочка очікуваних пристроїв точно не побачать світ до 2024 року.

Імовірність випуску у найближчому майбутньому таких гаджетів крані мала.

iPad з 14- та 16-дюймовими екранами

Чутки про появу планшетів Apple з новим 14-дюймовим розміром екрану ходять давно, але останні витоки та прогнози аналітиків поки що не підтверджують швидку появу пристроїв.

Ще мінімум півтора року доведеться почекати і 16-дюймові моделі iPad. Дефіцит комплектуючих, інциденти на заводах у Тайвані та перенесення виробництва не дозволить налагодити випуск таких пристроїв у 2023 році.

Купертинівці однозначно експериментують та тестують різні девайси, але до запуску абсолютно нових моделей поки що не готові.

MacBook с OLED-матрицами

Ще одна перспективна технологія Apple тимчасово поставлена ​​на паузу. Протягом найближчого року жоден постачальник не зможе забезпечити потреби компанії в 13-дюймових OLED-матрицях.

Чекати на MacBook з такими екранами варто не раніше 2024 року.

iPhone SE 4 покоління

З боку Apple логічно дати час свіжому iPhone SE 3-го покоління зібрати касу. Модель з’явилася у продажу лише навесні 2022 року і поки що не встигла завоювати визнання покупців.

Гаджет має середні показники продажу та помітно відстає від свого попередника 2020 року випуску.

Ще мінімум рік SE 3-го покоління залишатиметься актуальним смартфоном, а ось новий безрамковий iPhone SE 4 , швидше за все, з’явиться навесні 2024 року.

Гарнітура доповненої реальності Glass

Декілька років поспіль з’являються чутки про швидкий вихід на ринок абсолютно нового продукту для Apple – окулярів доповненої реальності.

З кожним роком інтерес до пристрою згасає, а витоків щодо проекту дедалі менше. Останні чутки вказували на приблизну вартість гарнітури на рівні 2-3 тисячі доларів.

З великою ймовірністю, пристрій може повторити долю іншого “довгобуду” Apple – зарядної станції AirPower.

Таким цікавим та насиченим новими яблучними гаджетами ми очікуємо побачити 2023 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.