Як виробники смартфонів з кожним роком дедалі більше наживаються на покупцях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всім привіт, друзі. Думаю, кожен з вас помітив, що з кожним роком цінник смартфони все вище і вище. Цей залежить від багатьох факторів, починаючи від курсу гривні і закінчуючи інтересами самого виробника. І, на жаль, жодних позитивних тенденцій до зміни ціни і близько не спостерігається.

Однак, далеко не всі помітили, як хитро за останні роки виробники смартфонів під соусом “революції та нашої з вами зручності” змусили нас платити ще більше, хоча ми самі цього навіть не помічаємо. Призвідником вищесказаного можна вважати компанію Apple, а всі інші вже наслідували їх приклад і зараз ви зрозумієте чому. Сподіваюся стаття вам сподобається, приємного читання)

Почнемо з самого початку, а саме з моменту, коли перестали робити роз’єм під SD карту. Apple спочатку були проти цього оскільки нібито це незручно, там повільна швидкість передачі файлів та інша вода.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android у цьому плані дуже довго чинили опір, однак, зараз безліч нових пристроїв роз’єму під неї не мають. Я згоден, що мати великий обсяг внутрішньої пам’яті набагато зручніше, але вважаю, що завжди має бути альтернатива, особливо в бюджетних варіантах. флешку на 128 гб легко можна купити за 300 гривень, а то й дешевше, а ось за цей обсяг пам’яті на внутрішньому накопичувачі ви заплатите набагато більше. Але прибравши цей роз’єм, нас буквально змушують платити більше.

Така сама історія з роз’ємом для навушників. Пам’ятаю, як Samsung критикували Apple після рішення прибрати роз’єм для навушників, а потім самі зробили те саме і за ними ще десятки виробників. Bluetooth навушники, звичайно, зручніше, але вони мають властивість розряджатися, а перехідник далеко не завжди під рукою.

Плюс до цього всього, щоб звук у Bluetooth навушниках відповідав за якістю провідним вам доведеться солідно переплатити, а на це знову ж таки готові піти далеко не всі.

З останніх оновлень – це додавання швидкого заряджання. Більшість скажуть, що це повне марення і як це взагалі можна віднести до переплати. Справа в тому, що швидка зарядка негативно позначається на акумуляторі і всі ці 120W, звичайно, зарядять ваш смартфон дуже швидко, тільки рівень зношування при такій зарядці прискорюється в рази.

При ній ваш смартфон через 2-3 роки триматиме заряд максимум пів дня, а то й менше. Тому або доведеться міняти акумулятор на що знову ж таки доведеться розщедритися, або доведеться купувати новий смартфон. І ось знову виходить, що ви платите ще більше, самі того не підозрюючи. А ви задоволені останніми змінами чи наш погляд теж раніше був кращим?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.