Названо 5 незвичайних способів використання старого смартфона

Часто новий смартфон купується лише тому, що захотілося чогось нового. При цьому колишній гаджет справний і може прослужити ще не один рік. А тому не варто поспішати з бажанням позбутися його швидше. Старий смартфон ще може послужити вам.

У статті наведу кілька варіантів використання старих смартфонів. На цьому список не закінчується – напишіть у коментарях ваші варіанти.

1. Гаджет в автомобіль

Смартфон може використовуватися як навігатор, відеореєстратор та аудіопрогравач. І для цих цілей краще використовувати незатребуваний гаджет, якщо його характеристики підходять для цього.

Це дозволить не витрачати заряд основного пристрою. Виключається можливість забути основний смартфон в автомобілі. Ніхто не подзвонить несподівано на смартфон, який використовується як навігатор або відеореєстратор. В останньому випадку його краще відразу перевести в режим польоту. Якщо використовувати як навігатор, то знадобиться доступ до інтернету, або завантажувати заздалегідь офлайн карти.

Потрібно лише придбати відповідний власник та картку пам’яті більшого об’єму. Про ємність батареї можна не турбуватися, оскільки смартфон все одно працюватиме від бортової мережі автомобіля.

2. Точка доступу

Старий смартфон, що лежить без діла, можна використовувати як точку доступу для підключення до інтернету ноутбука, Smart-телевізора або інших мобільних телефонів. Особливо доречним такий імпровізований Wi-Fi роутер опиниться у селі чи на дачі, де часто слабкий рівень сигналу мобільного зв’язку. Розмістивши таку точку доступу на другому поверсі чи горищі, можна забезпечити всю сім’ю стабільним інтернетом.

3. Камера відеоспостереження

Кожен смартфон має вбудовану камеру, що дозволяє використовувати його як елемент відеоспостереження. Потрібно лише підключити його до мережі WiFi та зарядного пристрою, щоб гаджет не відключився раптово.

4. Пульт для Smart-телевізора

“Розумні” телевізори дозволяють керувати своїми функціями за допомогою смартфона. Потрібно лише завантажити програму, рекомендовану виробником телевізора. Після чого можна не шукати щоразу штатний пульт Smart TV, а використовувати для доступу до його функцій звичайний смартфон.

5. Домашня сигналізація

У смартфонах є вбудований акселерометр, що дозволяє використовувати гаджет для охоронних функцій. Для цього на нього потрібно встановити спеціальний софт та закріпити пристрій на внутрішній стороні вхідних дверей. Якщо небажаний гість спробує відчинити двері, смартфон відправить власнику повідомлення та ввімкне сирену. У ряді випадків така нехитра охоронна система може зберегти домашнє майно.

Варіантів корисного застосування старого смартфона можна вигадати безліч. Все залежить від фантазії та потреб його власника. Як вже вище писав – залишайте свої варіанти у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.