Чим відрізняються процесори смартфонів. Який краще вибрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На що ви звертаєте увагу під час вибору смартфона? Для кожного користувача важливі параметри. Комусь важливим є зовнішній вигляд, іншому — обсяг пам’яті, третьому виробник і модель.

Є одна деталь, на яку варто звертати увагу всім, незалежно від того, чого ви чекаєте від смартфона: місця для фото, гарної гри чи чогось ще.

Якщо вибрати пристрій, зверніть увагу на процесор. Від цього модуля залежить затримка відгуку, продуктивність та багато іншого. Який краще?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В описі кожного пристрою буде інформація про встановлений там процесор. Вони бувають різні і кожен має свої плюси. Поговоримо про тих, хто порадує вас відсутністю «мінусів».

Вибір процесора залежить від ваших очікувань. Вибираючи смартфон, ви підбираєте його за характеристиками, які вам важливі: оперативна пам’ять, підключення до високошвидкісного інтернету, камера і т.д. Усі ці параметри залежить від процесора. Чим вища його продуктивність, тим більше можливостей у смартфона.

Qualcomm

Це високопродуктивні процесори, які дадуть вашому смартфону не лише гідну обчислювальну потужність, а й забезпечать ефективну роботу з оптимальними параметрами. Наприклад, процесор Snapdragon 8 – цілком гідний представник. Ці багатоядерні процесори, з ними доступне підключення до 4-5G або LTE. Потужність штучного інтелекту та енергоефективність. Переваг насправді багато, як і модифікацій.

Наприклад, останній Snapdragon 8 Gen1 Plus, з мінімальною затримкою відгуку та найкращими показниками продуктивності серед сучасних процесорів.

Попередні версії Snapdragon 888, 870, 865, 855, 860 або інші лінійки цього бренду вас не розчарують. Їхня продуктивність і затримка також на кращому рівні. Як ви розумієте, на останніх моделях стоять просунутіші версії процесора.

MediaTek

У цій лінійці варто відзначити процесори Dimensity 9000 та Dimensite9000+, до речі, останній ще не вийшов у масове виробництво, проте заявлено, що це буде неймовірно потужний за своєю продуктивністю процесор. Його ставитимуть у «навороченіших» смартфонах, тож бюджетної версії не буде. При цьому вже зараз можна уявити, яким він буде, якщо оцінити працездатність версії Dimensity 9000. Повірте процесор працює без нарікань.

Попередня версія – Dimensity 8100. Цей процесор також не розчарує ні продуктивністю, ні відгуком. Він цілком може скласти конкуренцію Snapdragon. Більше того, він адаптований для ігор, оскільки має чимало покращень для цього. Наприклад, високоефективний чіп чи оснащення високотехнологічним модемом. Отже, якщо ви активно користуєтесь смартфоном для ігор, цей процесор цілком підійде.

Сучасний смартфон це не тільки засіб зв’язку. З його допомогою користувач щохвилини виконує безліч завдань. Якщо ви шукаєте пристрій, який зможе без проблем з ними впоратися, уважно вивчіть технічні характеристики. З процесорами Mediatek Dimensite 9000 та Snapdragon 8 Gen 1 Plus ви отримаєте максимум продуктивності, мінімум затримки та оптимальне енергозбереження.

Такі процесори – це найкраще, що пропонується користувачеві, тому не чекайте, що пристрій буде з бюджетної серії. Смартфони з більш дешевої категорії оснащені ранніми версіями процесорів. Якщо порівнювати, то різниця буде відчутною. Однак вибір у будь-якому випадку залежатиме не тільки від того, для чого вам потрібен смартфон, а й від матеріальних можливостей. З грамотним підходом ви зможете вибрати пристрій із гарними характеристиками та за прийнятною ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.