Як часто потрібно вимикати чи перезавантажувати мобільний телефон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після встановлення деяких оновлень або програм на смартфон система пропонує перезавантажити пристрій, щоб завершити процес. Чи є інші причини або необхідність перезапуску пристрою. Якщо так, то як це вплине на продуктивність та інші процеси?

Смартфон незабаром стане продовженням наших рук. Ми рідко випускаємо його із рук протягом дня. Деякі користувачі навіть уночі щось читають, дивляться чи слухають. Якщо ви його відклали, то це не означає, що він відпочиває. На нього надходять повідомлення та повідомлення, він завантажує та встановлює оновлення в автоматичному режимі та виконує купу інших процесів. Виходить, що смартфон перебуває в активному режимі 24/7 і так постійно.

Тож чи потрібно давати йому хоч секунду на те, щоб привести себе до ладу та відпочити?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді гострої необхідності в цьому немає. При цьому є деякі плюси в тому, щоб все ж таки робити це.

По суті смартфон влаштований так, що його робота може бути обмежена лише ємністю акумулятора. Якщо це питання вирішити, то воно цілком може пропрацювати і тиждень, жодного разу не вимикаючись.

Що можна зробити для перепочинку, так це налаштувати його так, щоб екран вимикався через деякий час бездіяльності. Так ви не тільки дасте матриці «охолонути», а й знизите витрату ресурсу батареї.

Повернемося до питання про перезавантаження. Фахівці стверджують, що перезапуск пристрою потрібен частіше, ніж про це вимагає система після оновлення або встановлення програми. Рекомендується перезавантажувати пристрій щонайменше 1 раз на тиждень. Такий процес матиме кілька позитивних наслідків:

  • звільниться тимчасова кеш-пам’ять;
  • закриються всі відкриті вкладки та програми;
  • відчутно підвищиться продуктивність системи.

Зробити це можна кількома способами:

  1. Вручну. Ви просто вимикаєте пристрій і через деякий час вмикаєте його.
  2. В автоматичному режимі. Налаштування практично кожного смартфона дозволяють встановити точний час, коли буде виконано перезапуск пристрою. Можна навіть запрограмувати його так, щоб він вимикався на ніч і вмикався вранці.
  3. Упс! Цей спосіб для тих, хто не звертає уваги на рівень заряду акумулятора, і пристрій періодично відключається. Після підключення зарядного пристрою телефон увімкнеться. Це і є перезавантаження.

Як часто перезавантажувати пристрій – вирішувати вам, але скажемо, що ця нескладна дія помітно покращить працездатність та продуктивність смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.