Чи небезпечний генератор для заряджання телефону та ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Заряд акумулятора від генератора в чутливій електроніці на кшталт ноутбука, телефону, планшета, смарт-годин, та й взагалі будь-яких гаджетів, не кажучи вже про автономний електроінструмент, можливий та безпечний.

Використовуйте для телефону штатний зарядний пристрій, коли захочете його підключити до генератора – на ньому зазвичай є наклейка «220-240 В змінного струму 50/60 Гц».

Вже давно минули часи, коли генератори були з вихідними напругами, що дико вагалися, і «вбивали» електроніку через старих лінійних трансформаторів. Адаптер і контролер живлення всередині телефону навіть «не здогадаються», що свої 5 В постійного струму вони отримують не від звичайної розетки, а від бензинового агрегату, що торохтить десь на вулиці. Але в деяких випадках, як це водиться, є нюанси.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що можна підключати до генератора з електроніки для заряджання?

  • Генератори є пристроєм виробництва електричної енергії. Вони перетворять механічну енергію на електричну.
  • Електрична енергія стимулює рух іонів та заряджає батарею.
  • Електроенергія на виході генератора підходить для будь-якого електричного застосування. Зарядка мобільних пристроїв від генератора нічим не відрізнятиметься, ніби ви заряджали від розетки 220 В. Головне використовувати сумісні з гаджетом зарядники — ось і все.
  • Ви завжди можете підключати до генератора для заряджання будь-яких мобільних пристроїв.

1. Телефони та смартфони

Вони вимагають потужності в середньому 5 Ватів. Це небагато, і з таким завданням впорається будь-який генератор, навіть компактний і дешевий.

Але для швидкої зарядки, наприклад Qualcomm Quick Charge 4.0, знадобиться вже понад 20 Ватів вільної від інших споживачів потужності. Заряджання батареї телефону від генератора буде йти в будь-якому випадку, тому що їй достатньо і 5 Ватів вільної потужності, просто вона може бути не такою швидкою при перевантаженнях.

2. Планшети та портативні консолі

Все те саме, що і з телефонами. З одним застереженням – при спробі одночасно заряджати і грати на великому планшеті (з екраном 10″ і більше) потужність споживання блоком живлення може бути вище 50 Ватт.

Це означає, що за наявності інших споживачів в електромережі малопотужний генератор здатний не впоратися з одноразовим живленням всіх пристроїв. Крім живлення самого планшета, йому потрібно ще заряджати його батарею. Тоді вам доведеться вибирати між грою та зарядкою.

3. Ноутбуки

Заряд акумулятора від генератора на ноутбуках виконується під час роботи комп’ютера. Перевірте потужність споживання блоком живлення та потужність генератора на виході.

Якщо, наприклад, у ноутбука написано 150 Вт, а у бензинового агрегату 120 Вт, то при включенні якогось ресурсомісткого додатка ноутбук почне витрачати додатково ще й заряд акумулятора, одночасно живлячись від генератора. Іншими словами, краще спочатку зарядити ноутбук і лише потім використовувати його з живленням від батареї.

Як бачите, можна запитати будь-який зарядний пристрій від генератора побутового типу (на зразок тих, що ми купуємо на дачу, в подорожі або на об’єкти будівництва). Головне з розумом підійти до вибору зарядного пристрою і трохи розібратися в можливостях паливного агрегату, щоб не перевантажувати його споживачами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.