Смартфон погано ловить мережу – що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усередині будь-якого смартфона є модуль стільникового зв’язку – приймач, який працює за технологією радіохвиль. Бувають ситуації, коли апарат погано ловить сигнал мережі. Як правило, поганий сигнал це:

  • 0 або 1 «паличка» рівня сигналу в рядку стану смартфона (там, де назва оператора та тип підключення);
  • Постійні обриви голосового зв’язку та інтернету;
  • SMS-ки надходять через один раз, а під час телефонної розмови з’являються різні звукові рудименти.

Причин такої поведінки смартфона може бути багато, але ми не сильно заглиблюватимемося в нетрі роботи мобільного зв’язку, а виділимо кілька найпопулярніших причин, чому так відбувається.

Проблеми у смартфоні

Перше, що необхідно зробити, — перезавантажити смартфон або короткочасно перевести в режим польоту. Якщо не допомогло, можна спробувати змінити тип мережі в установках підключення. Наприклад, зараз у вас стоїть 4G (LTE). Якщо зв’язок зовсім ніякий, то пробуємо поміняти на 3G або навіть 2G, щоб хоч якийсь зв’язок був.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не виключаємо і той варіант, що проблема полягає в тому, що ваш смартфон працює повільно. Іноді гальмує не інтернет, а саме запущений додаток, який працює з мережею. Тут потрібно провести рестарт смартфона, а також звернути увагу на обсяг вільної пам’яті – якщо її зовсім мало, пристрій може гальмувати.

Не можна виключати і апаратні проблеми з пристроєм – згодом будь-які деталі зазнають деградації і від цього не уникнути. Якщо в тій місцевості, в якій ви зараз, інші смартфони працюють краще, то, швидше за все, проблема саме з залізом вашого девайсу.

Якщо ви використовуєте класичну сім-карту, яка вставляється в смартфон, краще згадати, коли ви її отримали. Якщо з моменту випуску сімки минуло більше 5 років, то проблеми з якістю зв’язку можуть виникати через її зношування.

Усередині сім-карти розташований примітивний комп’ютер із flash-пам’яттю, і це не жарти. З роками мікроелементи сімки піддаються зносу. Краще міняти її приблизно раз на 5 років, щоб одного прекрасного дня не залишитися без зв’язку взагалі.

Базова станція надто далеко

Якщо базова станція знаходиться надто далеко, а про це вам підкаже невелика кількість поділів у джерелі сигналу, то тут може працювати лише дві поради:

— Усередині приміщення (навіть дерев’яного будинку) зв’язок буде гіршим, ніж на вулиці;

— Чим ви перебуваєте, тим зв’язок кращий. На моєму віці було так, що в лісі взагалі не ловила зв’язок, але якщо забратися на високе дерево, то зв’язок з’являвся.

Також суттєвий вплив на рівень сигналу впливають і будь-які будівлі, які знаходяться на шляху від антени стільникового оператора.

Завади та перешкоди

Різні електромагнітні перешкоди діють будь-який радіосигнал. Але від перешкод піти складно, хіба покинути локацію. Також впливають перешкоди. У моєму будинку є кімната, в кутку якої стільниковий зв’язок практично не працює – достатньо 2-х стін, і зв’язку майже немає.

Тут порада тільки одна — досвідченим шляхом шукати те місце, де зв’язок буде кращим або зовсім змінити локацію. Якщо це житловий будинок або квартира, то покращити якість зв’язок може допомогти заявка мобільному оператору. Якщо немає технічної можливості, то й тут є вихід — придбання підсилювача мобільного зв’язку.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.