Названо девайси які Apple поховала у 2022 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

У році, що минає, Apple представила безліч нових продуктів, а також значно прокачала існуючі пристрої редизайном і потужним залізом. Водночас компанії довелося припинити виробництво кількох девайсів, які у 2022 році виглядають надто втомленими та застарілими.
Підбиваючи підсумки року, вирішили згадати, які гаджети Apple поховала 2022-го.

Реклама

iPod touch

Саме із запуску цієї категорії гаджетів у 2001 році доля Apple кардинально змінилася. Усього за кілька місяців перший iPod зміг перевернути індустрію музичних плеєрів та стати лідером у галузі, з якою компанію Стіва Джобса ніхто навіть не асоціював.

Ці аксесуари привчили багатьох з нас до iTunes і прожили більше 20 років – від випуску оригінальної моделі до iPod touch 7-го покоління. На жаль, у травні 2022 року Apple оголосила про припинення виробництва плеєрів, а в червні видалила всі згадки про продукт зі свого сайту.

Цілком виправданий крок — гаджет сильно застарів, та й сама категорія портативних музичних програвачів зжила себе — такими девайсами зараз користуються в основному аудіофіли. Та й музику зараз можна послухати на iPhone, iPad, Mac, HomePod, а можливо, колись Apple вбудує Apple Music і в AirPods.

iMac 27”

Відразу після анонсу нового комп’ютера Mac Studio та монітора Studio Display у березні 2022 року Apple припинила випуск 27-дюймових iMac. До речі, це був останній моноблок бренду із процесором Intel.

Роком раніше Apple поховала iMac Pro, тому 24-дюймовий поточний iMac з чіпом M1 є єдиним настільним комп’ютером Apple класу «все в одному». Це трохи засмучує, оскільки деяким користувачам, включаючи мене, екрану з такою діагоналлю катастрофічно не вистачає.

За чутками, компанія вже давно розробляє моноблоки з діагоналлю більше 27 дюймів, так що чекаємо на новий iMac з величезним екраном і чіпом M3 в 2023 році.

Apple Watch Series 3

Ця модель мала померти ще два роки тому, але Apple продовжувала її продавати під соусом «найдоступніших смарт-годин». Минулої осені з релізом watchOS 8 стало зрозуміло, що залізо Series 3 не тягне нову версію ОС — компанії навіть довелося випускати окремий гайд по оновленню цього годинника. Про застарілий дизайн можна навіть не казати.

Apple Watch Series 3 – найстаріша серія годинників бренду, яка прожила аж цілих 5 років – з 2017 по вересень 2022 року. Їх все ще можна знайти в деяких магазинах , але брати їх категорично не рекомендуємо.

У цю добірку я не став включати iPhone mini, оскільки Apple все ще продає iPhone 13 mini та й у майбутньому компанія може відродити випуск мініатюрних смартфонів. Провальні продажі iPhone 14 Plus показали, що людям набагато цікавіше маленькі смартфони, ніж великі девайси з урізаним набором функцій.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ