Статті

Чи варто оновлювати свій смартфон та що буде, якщо цього не робити

Share
Час читання: 2 хв.

Думаю кожен власник смартфона жодного разу запитував себе “А чи варто оновлювати свій смартфон і що взагалі буде якщо цього не робити?” Зрештою більшість все одно оновлюють і для багатьох це позначається позитивно, а деякі часто бувають незадоволені тим, що оновили свій пристрій і морочитися з переходом на стару версію прошивки не хочеться тому що на пряму виробник цього зробити не дає.

У цій статті, якраз таки розберемо, чи варто оновлювати свій пристрій до нової версії або краще залишитися на старій. Сподіваюся, стаття буде вам цікава, а головне корисна. Приємного читання.

Спершу розберемо плюси, звичайно, вони очевидні, але не згадати їх було б не зовсім правильно.

1. Нові функції. Перше і основне для чого в принципі існують оновлення – це щоб ваш пристрій більш прогресивним і функціональним. З кожним подальшим оновленням виробники намагаються додати у ваш пристрій щось нове, що зробить користування ним більш комфортним і зручним.

2. Друга за значимістю причина оновлень. Це виправлення наявних програмних недоліків у пристрої. Дуже часто бувають ситуації, що після виправлення одних помилок з’явиться вдвічі більше за інші, але це вже зовсім інше питання. Одне із завдань оновлень виправити помилки допущені у попередньому оновленні.

3. Дизайн. Для багатьох це важливо, для багатьох немає. Але я все ж таки віднесу це до плюсів. Після оновлення може змінитися дизайн іконок, додатків, а можливо повністю переконструюється дизайн всередині пристрою, який приївся за час тривалого користування.

Якщо справа стосується мінусів, їх теж чимало.

1. Найпоширеніший мінус. Це лаги та глюки в якихось окремих програмах або повній роботі смартфона. Як я вже торкнувся вище, часом виправляючи одні мінуси у виробників з’являється ще більше нових.

І найчастіше через гарячі терміни випуску, вони викочують оновлення, а вже потім починають розгрібати проблеми. Тому відразу краще не оновлювати, а почекати та почитати про нове оновлення, якщо проблеми є ви вже заздалегідь знатимете про них

2. Мало пам’яті. Нові оновлення часом дуже жорстко поводяться з вашою пам’яттю, що бюджетники потім ледве працюють. Якщо у вас на смартфоні немає зайвої пам’яті, то оновлюватись точно не варто

3. Деякі програми можуть не підтримуватись. Ця проблема дуже рідко виникає, але все-таки вона є.

4. Прискорюється зношування акумулятора. Кожне нове оновлення, як я вже говорив, несе з собою нові функції та анімації. Знову ж таки якщо у вас флагманський або навіть, середньобюджетний девайс, то це особливо сильно не навантажить ваш процесор. А ось у бюджетниках навантаження збільшується дуже пристойно, що негативно впливає на роботу акумулятора.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Оприлюднено інформацію про стан російської ядерної зброї

    Росія вважається другою у світі за ядерним потенціалом. На першому місці - США. В окупантів…

    30.09.2024

    Експерти з’ясували, що ШІ може стежити за користувачами

    Дослідник Йоган Рейбергер виявив вразливість у macOS-версії ChatGPT, яка дозволяє зловмисникам встановлювати шпигунське програмне забезпечення.…

    30.09.2024

    Twitter (X) втратила 78,7% вартості після покупки Ілоном Маском

    Вартість Twitter, перейменованої на X після покупки Ілоном Маском, різко впала, за оцінками консалтингової фірми…

    30.09.2024

    Британець замість iPhone 16 Pro отримав від Apple два блокноти

    У Великобританії чоловік замовив на офіційному сайті компанії Apple новий iPhone 16 Pro, але в…

    30.09.2024

    Microsoft випустила для ознайомлення безкоштовні версії Windows 11

    Компанія Microsoft представила безкоштовні ознайомчі версії Windows 11 перед виходом великого оновлення 24H2. Як правило,…

    30.09.2024

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024