Чи варто оновлювати свій смартфон та що буде, якщо цього не робити

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Думаю кожен власник смартфона жодного разу запитував себе “А чи варто оновлювати свій смартфон і що взагалі буде якщо цього не робити?” Зрештою більшість все одно оновлюють і для багатьох це позначається позитивно, а деякі часто бувають незадоволені тим, що оновили свій пристрій і морочитися з переходом на стару версію прошивки не хочеться тому що на пряму виробник цього зробити не дає.

Реклама

У цій статті, якраз таки розберемо, чи варто оновлювати свій пристрій до нової версії або краще залишитися на старій. Сподіваюся, стаття буде вам цікава, а головне корисна. Приємного читання.

Спершу розберемо плюси, звичайно, вони очевидні, але не згадати їх було б не зовсім правильно.

1. Нові функції. Перше і основне для чого в принципі існують оновлення – це щоб ваш пристрій більш прогресивним і функціональним. З кожним подальшим оновленням виробники намагаються додати у ваш пристрій щось нове, що зробить користування ним більш комфортним і зручним.

2. Друга за значимістю причина оновлень. Це виправлення наявних програмних недоліків у пристрої. Дуже часто бувають ситуації, що після виправлення одних помилок з’явиться вдвічі більше за інші, але це вже зовсім інше питання. Одне із завдань оновлень виправити помилки допущені у попередньому оновленні.

3. Дизайн. Для багатьох це важливо, для багатьох немає. Але я все ж таки віднесу це до плюсів. Після оновлення може змінитися дизайн іконок, додатків, а можливо повністю переконструюється дизайн всередині пристрою, який приївся за час тривалого користування.

Якщо справа стосується мінусів, їх теж чимало.

1. Найпоширеніший мінус. Це лаги та глюки в якихось окремих програмах або повній роботі смартфона. Як я вже торкнувся вище, часом виправляючи одні мінуси у виробників з’являється ще більше нових.

І найчастіше через гарячі терміни випуску, вони викочують оновлення, а вже потім починають розгрібати проблеми. Тому відразу краще не оновлювати, а почекати та почитати про нове оновлення, якщо проблеми є ви вже заздалегідь знатимете про них

2. Мало пам’яті. Нові оновлення часом дуже жорстко поводяться з вашою пам’яттю, що бюджетники потім ледве працюють. Якщо у вас на смартфоні немає зайвої пам’яті, то оновлюватись точно не варто

3. Деякі програми можуть не підтримуватись. Ця проблема дуже рідко виникає, але все-таки вона є.

4. Прискорюється зношування акумулятора. Кожне нове оновлення, як я вже говорив, несе з собою нові функції та анімації. Знову ж таки якщо у вас флагманський або навіть, середньобюджетний девайс, то це особливо сильно не навантажить ваш процесор. А ось у бюджетниках навантаження збільшується дуже пристойно, що негативно впливає на роботу акумулятора.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ