Статті

Apple 2022: що випустили гідного, а що стало повним провалом

Share
Час читання: 5 хв.

Рік добігає кінця, ми традиційно підбиваємо підсумки в різних категоріях гаджетів, в яких ви можете взяти участь за допомогою голосування. Чому б не згадати, що Apple випустила 2022 року.

Ця замітка взагалі не претендує на якусь об’єктивність і не може розглядатися як рекомендація щодо покупок. Я просто вирішив перерахувати продукти Apple, які за рік справили приємні чи спірні враження.

AirPods Pro 2: найкращий продукт Apple 2022 року

Не втомлюся про це нагадувати — вважаю друге покоління «прошінок» найкращим продуктом Apple року, що минає. Просто хочу нагадати, що Apple не стала знову винаходити велосипед, залишивши вдалий дизайн попереднього покоління.

В AirPods Pro 2 відчутно прокачали звучання, покращили систему активного шумоподавлення та збільшили час автономної роботи. Серед конкурентів є навушники, які за якістю звуку перевершують «прошки», але щодо зручності використання в екосистемі Apple вони все ще знаходяться на примітивному рівні.

iPad 10-го покоління: нарешті свіжий дизайн


Можливо, одне з найбільш довгоочікуваних оновлень цього року – Apple нарешті підчистила лінійку актуальних пристроїв і позбавилася архаїчного дизайну з кнопкою Home під екраном. Його потрібно було відправити на смітник ще пару років тому.

Тепер базовий iPad отримав новий силует. Це універсальний та збалансований планшет для користувачів, які у сценарії свого щоденного використання віддають перевагу споживанню контенту. Втім, це не означає, що iPad 10-го покоління більше не здатний. Запасу його продуктивності вистачить для запуску важких ігор, малювання, редагування фотографій, а також для комфортної роботи з відеопроектами Full HD.

MacBook Air на M2: універсальний ноутбук для всіх завдань з невеликими застереженнями

Air, починаючи з моделі на M1 – моя улюблена модель ноутбуків Apple. Він легкий і потужний, без зусиль справляється з усіма завданнями.

MacBook Air 2022 отримав свіжий дизайн і нові забарвлення. Також Apple його прокачала свіжим процесором M2 і повернула зарядку MagSafe. Вийшло гідне оновлення модельного ряду, але не обійшлося без ложки дьогтю.

Від MacBook Air 2022 у базовій комплектації із SSD на 256 ГБ потрібно триматися подалі. Вся справа в повільній пам’яті, яка гальмуватиме продуктивність M2. Тому, якщо я говорю, що новий Air вдалий пристрій, то обов’язково припускаю конфігурацію з твердотільником мінімум на 512 ГБ.

Apple Watch SE 2022: логічна еволюція

З моделлю розумного годинника SE Apple обрала правильну стратегію без щорічного оновлення. Таким чином, Apple Watch SE 2022 стали логічним еволюційним розвитком попереднього покоління. Вони зберегли вдалий форм-фактор, але набули характеристик.

Apple Watch SE 2022 – відмінний спосіб вкотитися в категорію смарт-годинника, щоб зрозуміти, що це за гаджет і для чого він потрібен. Ця модель не перевантажена надмірною функціональністю і тому має цілком доступну вартість.

iPad Air на M1: найкращий планшет цього року

Це безкомпромісна модель для користувачів, які вже добре знайомі із модельним рядом iPad. Air 5-го покоління отримав відмінне поєднання дизайну, запасу продуктивності та вартості.

Інакше кажучи, перед нами «пробка», з якої вирізали надмірну функціональність, зокрема подвійну камеру з LiDAR. Не вистачає звичного Face ID, але через це iPad Air 2022 не стає гіршим. Для створення контенту є підтримка Apple Pencil другого покоління (це осудний і заряджається від бічної грані планшета). Для роботи з текстом є підтримка чохла із клавіатурою. У

Apple Watch Ultra: свіжий дизайн

А тепер плавно переходимо до спірних продуктів. Apple Watch Ultra примітні свіжим дизайном, який вже досить давно напрошується в лінійку розумного годинника. На цьому всі переваги закінчуються. Мені здалося, що «ультра» — це такий «айфон про» зі світу годинника, якому, крім зовнішніх даних, більше нічого запропонувати.

Також хочу наголосити на проблемах з позиціонуванням. На всіх промо-матеріалах Apple Watch Ultra нам показують дайверів, скелелазів та інших любителів активного життя. Тільки, наприклад, для походників «ультра» годиться через досить скромні характеристики автономності і натомість конкурентів. Я запитав думки у професійних спортсменів серед своїх знайомих — бігуни та велосипедисти продовжують віддавати перевагу Garmin.

iPhone 14: якесь непорозуміння

Вже рік добігає кінця, а я так і не зрозумів, для чого був випущений базовий iPhone 14, який навіть не отримав нового процесора. Можна зробити реверанс і припустити, що його цільова аудиторія — власники iPhone 11 і раніше моделей, які планують оновлюватися цього року. Проте навіть у такому сценарії перехід на 13-й айфон виглядає логічніше за рахунок його вартості.

Базовий iPhone 14 – максимально беззуба та нудна модель. У мене є думка, що Apple настав час міняти модельну політику в категорії смартфонів — щорічно оновлювати «прошки», а базовими моделями замінити серію SE з більш тривалим діапазоном апаратного апдейту.

Apple Watch 8: а це точно новий годинник?

Зараз буде невеликий вибух мозку — я оновив цього року свої Apple Watch 7 на 8 і їх лаятиму. «Сімка» була вже рік і вона почала втрачати колишню автономність, а щоб за другий рік вони не сильно втратили в ціні, я вирішив їх змінити. Що вибрати на заміну – Ultra мені не сподобалася своїм дизайном та розмірами, я вже відзначав це в огляді. Зрештою, не брати ж знову «сімку», тому вирішив максимально прагматично оновитися на Apple Watch 8 через свіжу автономність.

В цілому з Apple Watch 8 така ж історія, як і з iPhone 14. Тільки є невелика відмінність, годинник все-таки отримали деякі нововведення, серед яких абсолютно безглуздий температурний датчик. В іншому зовні і за відчуттями це та сама «сімка».

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Apple
  • Останні записи

    Оприлюднено інформацію про стан російської ядерної зброї

    Росія вважається другою у світі за ядерним потенціалом. На першому місці - США. В окупантів…

    30.09.2024

    Експерти з’ясували, що ШІ може стежити за користувачами

    Дослідник Йоган Рейбергер виявив вразливість у macOS-версії ChatGPT, яка дозволяє зловмисникам встановлювати шпигунське програмне забезпечення.…

    30.09.2024

    Twitter (X) втратила 78,7% вартості після покупки Ілоном Маском

    Вартість Twitter, перейменованої на X після покупки Ілоном Маском, різко впала, за оцінками консалтингової фірми…

    30.09.2024

    Британець замість iPhone 16 Pro отримав від Apple два блокноти

    У Великобританії чоловік замовив на офіційному сайті компанії Apple новий iPhone 16 Pro, але в…

    30.09.2024

    Microsoft випустила для ознайомлення безкоштовні версії Windows 11

    Компанія Microsoft представила безкоштовні ознайомчі версії Windows 11 перед виходом великого оновлення 24H2. Як правило,…

    30.09.2024

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024