Apple 2022: що випустили гідного, а що стало повним провалом

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Рік добігає кінця, ми традиційно підбиваємо підсумки в різних категоріях гаджетів, в яких ви можете взяти участь за допомогою голосування. Чому б не згадати, що Apple випустила 2022 року.

Реклама

Ця замітка взагалі не претендує на якусь об’єктивність і не може розглядатися як рекомендація щодо покупок. Я просто вирішив перерахувати продукти Apple, які за рік справили приємні чи спірні враження.

AirPods Pro 2: найкращий продукт Apple 2022 року

Не втомлюся про це нагадувати — вважаю друге покоління «прошінок» найкращим продуктом Apple року, що минає. Просто хочу нагадати, що Apple не стала знову винаходити велосипед, залишивши вдалий дизайн попереднього покоління.

В AirPods Pro 2 відчутно прокачали звучання, покращили систему активного шумоподавлення та збільшили час автономної роботи. Серед конкурентів є навушники, які за якістю звуку перевершують «прошки», але щодо зручності використання в екосистемі Apple вони все ще знаходяться на примітивному рівні.

iPad 10-го покоління: нарешті свіжий дизайн


Можливо, одне з найбільш довгоочікуваних оновлень цього року – Apple нарешті підчистила лінійку актуальних пристроїв і позбавилася архаїчного дизайну з кнопкою Home під екраном. Його потрібно було відправити на смітник ще пару років тому.

Тепер базовий iPad отримав новий силует. Це універсальний та збалансований планшет для користувачів, які у сценарії свого щоденного використання віддають перевагу споживанню контенту. Втім, це не означає, що iPad 10-го покоління більше не здатний. Запасу його продуктивності вистачить для запуску важких ігор, малювання, редагування фотографій, а також для комфортної роботи з відеопроектами Full HD.

MacBook Air на M2: універсальний ноутбук для всіх завдань з невеликими застереженнями

Air, починаючи з моделі на M1 – моя улюблена модель ноутбуків Apple. Він легкий і потужний, без зусиль справляється з усіма завданнями.

MacBook Air 2022 отримав свіжий дизайн і нові забарвлення. Також Apple його прокачала свіжим процесором M2 і повернула зарядку MagSafe. Вийшло гідне оновлення модельного ряду, але не обійшлося без ложки дьогтю.

Від MacBook Air 2022 у базовій комплектації із SSD на 256 ГБ потрібно триматися подалі. Вся справа в повільній пам’яті, яка гальмуватиме продуктивність M2. Тому, якщо я говорю, що новий Air вдалий пристрій, то обов’язково припускаю конфігурацію з твердотільником мінімум на 512 ГБ.

Apple Watch SE 2022: логічна еволюція

З моделлю розумного годинника SE Apple обрала правильну стратегію без щорічного оновлення. Таким чином, Apple Watch SE 2022 стали логічним еволюційним розвитком попереднього покоління. Вони зберегли вдалий форм-фактор, але набули характеристик.

Apple Watch SE 2022 – відмінний спосіб вкотитися в категорію смарт-годинника, щоб зрозуміти, що це за гаджет і для чого він потрібен. Ця модель не перевантажена надмірною функціональністю і тому має цілком доступну вартість.

iPad Air на M1: найкращий планшет цього року

Це безкомпромісна модель для користувачів, які вже добре знайомі із модельним рядом iPad. Air 5-го покоління отримав відмінне поєднання дизайну, запасу продуктивності та вартості.

Інакше кажучи, перед нами «пробка», з якої вирізали надмірну функціональність, зокрема подвійну камеру з LiDAR. Не вистачає звичного Face ID, але через це iPad Air 2022 не стає гіршим. Для створення контенту є підтримка Apple Pencil другого покоління (це осудний і заряджається від бічної грані планшета). Для роботи з текстом є підтримка чохла із клавіатурою. У

Apple Watch Ultra: свіжий дизайн

А тепер плавно переходимо до спірних продуктів. Apple Watch Ultra примітні свіжим дизайном, який вже досить давно напрошується в лінійку розумного годинника. На цьому всі переваги закінчуються. Мені здалося, що «ультра» — це такий «айфон про» зі світу годинника, якому, крім зовнішніх даних, більше нічого запропонувати.

Також хочу наголосити на проблемах з позиціонуванням. На всіх промо-матеріалах Apple Watch Ultra нам показують дайверів, скелелазів та інших любителів активного життя. Тільки, наприклад, для походників «ультра» годиться через досить скромні характеристики автономності і натомість конкурентів. Я запитав думки у професійних спортсменів серед своїх знайомих — бігуни та велосипедисти продовжують віддавати перевагу Garmin.

iPhone 14: якесь непорозуміння

Вже рік добігає кінця, а я так і не зрозумів, для чого був випущений базовий iPhone 14, який навіть не отримав нового процесора. Можна зробити реверанс і припустити, що його цільова аудиторія — власники iPhone 11 і раніше моделей, які планують оновлюватися цього року. Проте навіть у такому сценарії перехід на 13-й айфон виглядає логічніше за рахунок його вартості.

Базовий iPhone 14 – максимально беззуба та нудна модель. У мене є думка, що Apple настав час міняти модельну політику в категорії смартфонів — щорічно оновлювати «прошки», а базовими моделями замінити серію SE з більш тривалим діапазоном апаратного апдейту.

Apple Watch 8: а це точно новий годинник?

Зараз буде невеликий вибух мозку — я оновив цього року свої Apple Watch 7 на 8 і їх лаятиму. «Сімка» була вже рік і вона почала втрачати колишню автономність, а щоб за другий рік вони не сильно втратили в ціні, я вирішив їх змінити. Що вибрати на заміну – Ultra мені не сподобалася своїм дизайном та розмірами, я вже відзначав це в огляді. Зрештою, не брати ж знову «сімку», тому вирішив максимально прагматично оновитися на Apple Watch 8 через свіжу автономність.

В цілому з Apple Watch 8 така ж історія, як і з iPhone 14. Тільки є невелика відмінність, годинник все-таки отримали деякі нововведення, серед яких абсолютно безглуздий температурний датчик. В іншому зовні і за відчуттями це та сама «сімка».

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ