Статті

Чому не варто купувати найдешевшу клавіатуру та мишку

Share

Пам’ятаю ще той час, коли клавіатура та миша працювали 5-10 років, а нові девайси купувалися лише для різноманітності чи покращення функціоналу. Та й взагалі раніше, якщо ламалися мишка або «клава», то в магазині вибиралися, як правило, найдешевші пристрої. Головне, щоб вони підходили користувачеві.

Зараз все змінилося. Нещодавно був у поїздці, і мені потрібна була зовнішня клавіатура, яку я купив за 300 гривень у магазині. Для тих, хто скаже, що це дуже дешево, маркет пропонував «клави» і за 100. Що ви думаєте? Через 2 тижні у мене стерлася фарба з кнопок і навіть логотип на пробілі.

Купівля дешевої периферії такого роду — подвійне витрачання грошей. Тому що потім все одно потрібно купувати нормальний пристрій. Чим же такі погані недорогі клавіатури та миші?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Як писав вище, швидко стирається фарба . Для мене це некритично, а тим, хто дивиться на кнопки під час набору тексту, буде важко. Звичайно, можна купити наклейки, тільки вони можуть коштувати рівно стільки ж, скільки і сама «клава».

2. Дуже кволий провід . Як у клавіатури, так і миші. Якщо він раптом зігнеться, то згодом піде злам, а потім і замикання. Траплялися випадки, що подібні замикання виводили з ладу USB-контролер, якщо проводи були замкнуті тривалий час.

3. Хід клавіш може бути різним у такої клавіатури. Ось у моєї недорогої ліва частина працює добре, а права частина — дуже жорстко. Якщо натиснути збоку на Enter або Backspace, то клавіша впирається в корпус, і натискання не відбувається. Дуже незручно: потрібно давити із зусиллям, що врешті-решт призведе до поломки кнопок.

4. Клавіші можуть залипати як фізично (потрібно натискати кілька разів, щоб клавіша стала на своє місце), так і програмно . Тиснете ви на якусь букву рівно 1 раз, а друкується відразу кілька символів. Особливо такою недугою страждають пристрої з відомого магазину з фіксованими цінами.

5. Залити бюджетну клавіатуру можна лише 1 раз . Перевірено практично. Якщо дорогу периферію особисто я кілька разів заливав чаєм і чимось міцнішим, то з недорогою це можна зробити лише 1 раз. Мабуть, через коротке замикання відразу перегорає мікросхема-контролер усередині пристрою.

6. Недорога USB-периферія дуже часто мимоволі вимикається та вмикається. Можливо, нагрівається та сама мікросхема або ж вона просто зроблена неякісно.

7. І з мишкою можуть виникнути проблеми у вигляді фізичного залипання кнопок та періодичного відключення гаджета. Також точність недорогої миші залишає бажати кращого – тим, хто монтує відео або займається графікою, такий маніпулятор тільки заважатиме і крастиме час.

Який висновок?

Для комфортної роботи краще вибирати периферію відомих брендів із гарними відгуками. Більш-менш пристойні клавіатури та миші починаються за вартістю від 500 гривень. Все, що дешевше, швидше за все, вас розчарує, і в результаті ви витратите більше грошей.

А я досі згадую свою клавіатуру Genius початку нульових, яка «відпахала» на тверду п’ятірку 10 років і працювала б ще, якби я не перейшов на клавіатуру з коротким ходом кнопок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024