Названо 8 найкращих гаджетів, без яких ми не змогли б жити у 2022 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Як і щороку, у 2022 році з’явилося та зникло безліч технологічних продуктів. Не всім з них вдалося виправдати галас (дивлячись на вас, Pixel Watch), але ті, що дійсно виділялися. Починаючи з неперевершених камер в Google Pixel 7 Pro і закінчуючи унікальною універсальністю Steam Deck від Valve, 2022 став відмінним роком для гаджетів, які ідеально вписалися у ваш спосіб життя, незалежно від того, чи є ви домосідом WFH або любителем подорожей.

Реклама

Найкращий ігровий новачок: Steam Deck

У той час як існує безліч організацій, що створюють дивовижні відеоігри, світ апаратного забезпечення для ігор набагато менше і більш нещадний. Однієї погано прийнятої консолі може бути достатньо, щоб відбити у компанії бажання пробувати знову. Жодній іншій ігровій компанії не вдалося успішно зруйнувати тріумвірат Nintendo/Sony/Microsoft, який домінував на ринку консолей протягом останніх 20 років.

Тому коли в лютому титан геймдева Valve вирішила вийти на ринок портативних консолей зі Steam Deck, були всі підстави очікувати, що це може не спрацювати. Попередні апаратні розробки Valve, такі як Steam Machines у консольному стилі та oddball Steam Controller, не знайшли підтримки. VR-гарнітура Valve Index вартістю 1000 доларів показала себе трохи краще, багато в чому завдяки галасу навколо Half Life: Alyx, але VR, як і раніше, залишається нішевим ринком.

Досить зухвало виходити на ринок апаратного забезпечення з чимось, що може викликати прямі порівняння з ультрапопулярним та улюбленим Nintendo Switch, але Valve впоралася з цим.

Найкраща камера смартфона: Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 Pro – це, без перебільшення, найкраща телефонна камера. Власний тензорний чіп Google вивів програмні покращення фотографій Pixel 7 Pro на неймовірні нові висоти у 2022 році. Звичайно, звичайні фотографії виглядають фантастично вдень або вночі (нічний приціл Google, як і раніше, найкращий), але справжній переломний момент настає, коли ви використовуєте вражаючий 30-кратний зум-об’єктив Pixel 7 Pro.

Навіть коли ви повністю наближаєте об’єкт, що знаходиться на відстані кількох кілометрів, Pixel 7 Pro створює знімки, які виглядають так, ніби ви практично стоїте поряд з об’єктом зйомки. Рівень різкості та чіткості на цих фотографіях не має собі рівних у фотографії зі смартфона. Крім того, можна використовувати нову функцію макрофокусування, щоб розглянути найдрібніші деталі на крихітних об’єктах. Крім того, в ньому, як і раніше, є той же чудовий інструмент Magic Eraser для видалення небажаних відволікаючих факторів з фотографій і новий інструмент Unblur, який очищає розмиті зображення, навіть якщо вони були зроблені на інший телефон.

Незалежно від того, чи перебуваєте ви поруч із чимось чи далеко від цього, камера Pixel 7 Pro прикриває вашу спину.

Найдинамічніший чубчик: iPhone 14 Pro

Протягом багатьох років друзі-технологи ламали руки щодо вирізу у верхній частині сучасних дисплеїв iPhone. Технічно це служило зменшення розміру рамки навколо дисплея, але також відволікало. Із iPhone 14 Pro Apple зробила сміливий крок – не прибрала виїмку, а змусила її працювати на вас.

Тепер ця непроникна чорна пляма у верхній частині екрана називається динамічним островом, і вона росте, стискається та анімується всюди, демонструючи повідомлення, музику, яку ви слухаєте, і нагадуючи вам про таймер, який ви встановили 20 хвилин тому.

Apple вміло перетворила колишню перешкоду на функцію, без якої користувачі iPhone більше не можуть жити.

У рік, коли ми очікували, що нові iPhone будуть переважно ітеративними, Dynamic Island вдихнув нове життя в преміальні телефони Apple. Тим не менш, “Динамічний острів” не отримає жодних нагород за найкращу назву повнометражного фільму цього року.

Найкраще оновлення продукту: AirPods Pro

Іноді інновації є строго необхідними. У той час як Apple привнесла деяку новизну в свої новітні iPhone за допомогою Dynamic Island у 2022 році, та сама філософія не була застосована до AirPods. І знаєш, що? Це прекрасно!

Нові AirPods Pro мають той самий фізичний дизайн та ціну в 250 доларів, що й оригінальна модель. У них немає жодних яскравих нових функцій, але вони роблять всі чудові частини оригінальних AirPods Pro краще ніж раніше. Якість звуку, як і раніше, відмінна, активне шумозаглушення блокує вдвічі більше фонового шуму, ніж раніше, а час автономної роботи може досягати семи годин при повній зарядці.

Коли Apple випустила AirPods Pro у 2019 році, вони були найкращими бездротовими навушниками у світі. Виявляється, не так багато треба було змінювати, коли настав час оновити їх минулого року. Немає необхідності лагодити те, що не зламано.

Найкращий ноутбук для звичайних людей: Apple M2 MacBook Air

Завершує трійку продуктів Apple у цьому списку (у Apple був гарний рік!) MacBook Air M2. Це ще один продукт, який в основному зазнав невеликих удосконалень, але кінцевим результатом є ноутбук, який ідеально підходить для використання як повсякденна робоча машина.

Apple розробила новий дизайн, який забезпечує рівномірну товщину корпусу ноутбука (попередні MacBook Air були тоншими з одного боку, ніж з іншого), залишаючись при цьому дуже легким – всього 1,2 кг. Його 13,6-дюймовий дисплей виглядає фантастично, навіть якщо він втрачає окуляри через те, що обмежений лише 60 Гц. І хоча двох нікчемних портів USB-C недостатньо, чіп M2, який живить цього хлопця, робить його одним з найплавніших і найшвидших ноутбуків у світі.

Також не зашкодить і те, що має найкращу клавіатуру, яку Apple створила за останні роки.

Найкраща Android-альтернатива AirPods: Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Власники Android теж заслуговують на відмінні бездротові навушники. На щастя, після багатьох років ітерацій Samsung нарешті прийшла до чогось, що працює досить добре без особливих застережень: Samsung Galaxy Buds 2 Pro.

Ці навушники з незграбною назвою мають чарівний яйцеподібний дизайн із силіконовими наконечниками для вух, які забезпечують неймовірний комфорт при тривалому прослуховуванні. Ви навіть можете спати у них. Якість звуку чудова, а ANC справді вражає. Крім того, якщо ви використовуєте їх із пристроєм Android, ви отримуєте доступ до безлічі відмінних функцій налаштування, таких як можливість маніпулювати звуковим еквалайзером, перепризначати сенсорні елементи керування та включати просторовий звук для прослуховування у 3D.

Звичайно, власники iPhone позбавлені всієї цієї приємної настройки. Але для цього і призначені AirPods Pro.

Найкращі навушники-вкладиші: Sony WH-1000XM5

Іноді навушників недостатньо. Якщо ви сидите вдома і вам потрібно по-справжньому поринути у проект, відгородившись від навколишнього світу, навушники Sony WH-1000XM5 вартістю 400 доларів стануть найкращим інструментом для цього у 2022 році.

Хоча в них немає назви, що запам’ятовується, або яскравого зовнішнього вигляду (ви легко можете сплутати їх з будь-якою іншою парою чорних навушників), якість звуку у цих хлопців одне з кращих у місті. Ви ніколи не впіймаєте себе на тому, що мрієте про те, щоб гучність була трохи вищою, як це було б з іншими навушниками. Крім того, найкраще у своєму класі шумозаглушення робить їх ідеальними для відсіювання галасливих дітей, сусідів по кімнаті або колег у будь-якій ситуації.

Так, і батареї вистачає на 30 годин при повній зарядці. Ви не отримаєте цього від жодної пари навушників.

Найкращий портал у метавсесвіт: Meta Quest Pro

Це був не найвдаліший рік для Meta через економічні проблеми компанії та відсутність впевненості у її співробітників у баченні Марка Цукерберга для метавсесвіту. Особисто вам ідея роботи у віртуальній реальності може здатися незручною. Однак, якщо це дійсно майбутнє, до якого ми рухаємося, і якщо ви хочете спробувати це зараз, Meta Quest Pro для вас.

Хоча його ціна у 1500 доларів виглядає завищеною порівняно з Quest 2 за 400 доларів, один погляд на Quest Pro пояснює, чому Meta стягує за нього таку високу ціну. Все, починаючи від складання гарнітури і закінчуючи її зручними функціями та контролерами, має істотно більш високу якість, ніж Quest 2 трирічної давності. Крім того, він пропонує повнокольорові можливості наскрізної передачі, що робить його більш схожим на гарнітуру змішаної реальності, ніж пропозиції чистої віртуальної реальності в Quest 2.

Можливо, це не майбутнє роботи, але якщо це так, то Quest Pro – хороша відправна точка на шляхи туди.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ