Названо популярну функцію на смартфоні, яка розряджає батарею у 5 разів швидше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові смартфони, незважаючи на всі свої переваги, набагато гірше тримають заряд, ніж пристрої, випущені 3-4 роки тому. А все через одну функцію, якою оснащені сучасні гаджети.

Виробники намагаються забезпечити максимально довгу автономність своїх гаджетів, але водночас новий функціонал негативно впливає на термін експлуатації батареї. Вихід є. Потрібно знати, що саме розряджає ваш смартфон, і вимкнути ці функції.

Фахівці лабораторії DxOMark протестували витрату акумулятора з увімкненою функцією Always On Display на флагманських смартфонах 2022 року і дійшли до висновку, що після її включення гаджети розряджаються в 3, а то і 5 разів швидше.

Ця функція спочатку з’явилася на Android-смартфонах, а цього року і на iPhone 14. “Always-on” передбачає, що на екрані смартфона, навіть вимкненому, з’являється годинник, повідомлення, дата та інші налаштовані віджети.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експеримент показав, що при вимкненій і включеній функції iPhone 14 Pro Max пропрацював 466 і 122 години відповідно, Google Pixel 7 Pro – 367 і 139 годин, Xiaomi 12S Ultra – 495 і 103 години, Samsung Galaxy S22 Ultra – 417 і 136 годин.

Таким чином, в активованому режимі “always-on” найкраще себе показали флагмани Google і Samsung, тоді як iPhone і Xiaomi пропрацювали помітно менше. При цьому з вимкненою цією функцією саме ці два смартфони довше за інших тримали зарядку.

Експерти додали, що постійне використання Always On Display з часом може призвести до вигоряння матриці у смартфоні, через що на екрані можна спостерігати ефект “залишкової картинки”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.