Названо 5 проблем складних смартфонів, які досі не вирішені

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли був представлений найперший Samsung Galaxy Fold , багато хто чекав від смартфонів у подібному форм-факторі прориву та перевороту індустрії. Але, як виявилось, недоліків у нього на той момент було надто багато. Найпомітніший із них — це неймовірно маленький зовнішній екран, який не дозволяв використовувати смартфон із зручністю, не розкладаючи. У наступних версіях питання з другим дисплеєм більш-менш закрили, але решта проблем як була ще в першому поколінні, так і тягнуться.

Відчуття, чи у виробників немає бажання їх якось вирішувати, чи махнули рукою “і так зійде”. У цьому матеріалі зібрали п’ять найпомітніших недоробок складних смартфонів, які тягнуться у всіх моделях з самого початку і дратують так само, як і в перший день.

Складні екрани смартфонів

Не вірте виробникам. Складка дуже помітна.

Що найбільше бісить у сучасних розкладушках? Я думаю, що ви зі мною погодитеся, що це складка на внутрішньому екрані . Як виробники не викручуються в промо-матеріалах як не просять фотографувати їх під правильними кутами у більшості смартфонів складка реально псує сприйняття картинки. І добре б вона просто відблискувала і заважала сприймати екран у цій частині.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
А через якийсь час вона перетворюється на такий залом

На додаток до цього вона ще й чітко промацується. А на моделях типу Galaxy Flip саме в цьому місці починаються найголовніші проблеми з екраном. У мережі можна знайти приклади, як прямо на складці екран просто лопається або там ніби з’являється міхур. Приємного мало. На сьогоднішній день існуюча технологія згину не дозволяє повністю позбутися її не тільки візуально, а й тактильно. Тому, якщо ви націлилися на покупку такого пристрою, будьте готові до цього.

Телефон із захистом від води

Коли ви купуєте дорогий флагманський пристрій, то чекаєте від нього мало того, що якісні матеріали та складання, так ще й захист від води та пилу . Чи зможете відразу назвати хоч одну розкладачку із захистом IP68? Швидше за все, ні, бо таких не існує. На сьогоднішній день розкладачки Samsung мають захист за стандартом IPX8.

Як можете помітити, після P слідує літера X, що свідчить про те, що корпус смартфонів негерметичний і в нього може потрапляти пил. Тішить тут хоча б високий рівень захисту від води. Але треба мати на увазі, що гаджет не розрахований на роботу під водою, адже вона може потрапляти всередину. Просто не чинить шкідливого впливу. Ось якби був захист IP68 , то зовсім інша розмова. Тут же ви віддаєте величезні гроші за смартфон, а він навіть до ладу не захищений.

Складні смартфони з гнучким екраном

Вже давно навіть у дешевих смартфонах екран прикритий склом, а не пластиком. Для багатьох це стало своєрідним зразком. Адже значно приємніше тактильно використати саме скляні екрани. Опустимо питання з якістю та міцністю цього самого скла. Просто сам факт. Через особливості технології використовувати скло в тому розумінні, як ми в ньому звикли, у складних смартфонах неможливо.

Там задіюється ультратонке скло UTG, яке витримує велику кількість згинання-розгинання. Щоправда, за відчуттями воно, схоже, більше не пластик. У сукупності зі складкою виглядає все це, відверто кажучи, не дуже. Ви купуєте дорогий смартфон, а в ньому начебто і революційна технологія, але якась вона куца і виглядає дешево.

Характеристики смартфонів

Але якщо на екран ще можна зробити знижку і припустити, що це одні з перших версій, які отримають подальший логічний розвиток, обмеження за специфікаціями викликає невелике розчарування. Через товщину корпусу, з якої не можна переборщити, інакше у складеному вигляді пристрій нагадуватиме цеглу, виробники змушені використовувати не саму топову начинку. Так, Galaxy Fold 4 досі має таку саму ємність акумулятора 4400 мАг , що й попередні версії. А про камеру, аналогічну Galaxy S22 Ultra з якісним оптичним зумом, навіть не доводиться мріяти.

Можна згадати і Xiaomi Mix Fold 2, який не доповіли бездротову зарядку. А якщо подивитися на Galaxy Flip 4, він має дві камери по 12 мегапікселів. Хоча навіть смартфони А-серії оснащені модулями з великою роздільною здатністю. Один із аргументів — можливе подорожчання за зміни специфікацій. Але користувач і так сплачує великі гроші. Як на мене, то вже не буде різниці. Натомість у покупця не постає питань, чому в нібито самому технологічному пристрої притримали начинку.

Складаний смартфон – ціна

Ну і найголовніша проблема всіх складних смартфонів на сьогоднішній день – це їхня ціна. Це найдорожчі смартфони, які навіть у мінімальних комплектаціях коштують дорожче, ніж багато класичних флагманів. Просто порівняйте: Samsung Galaxy Z Fold 4 $1799, iPhone 14 Pro Max $1099. Істотна різниця? М’яко кажучи, так. Адже Айфон усі вважають найдорожчим смартфоном. І це на тлі того, що окремі моделі знайти на глобальному ринку — ще випробування. Тільки Samsung, Moto та Huawei постачають свої пристрої до різних країн.

Розкладачки від Xiaomi, Honor, Oppo та Vivo можна купити виключно в Китаї з місцевими прошивками та відповідним набором обмежень. Тому якщо ви захочете незвичайну розкладачку, то вибір у вас буде дуже обмежений або доведеться страждати з китайською прошивкою. І це за ваші гроші. Причому, як ми з’ясували на початку, зовсім не маленькі. То може простіше взяти класичний смартфон із гарними характеристиками?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.