Чим флагман відрізняється від смартфона. Топ-4 критерії

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Ви теж плутаєте багато сучасних визначень? До 2022 року ринок гаджетів настільки розширився, що у свідомості людей змішалося абсолютно все. Деякі бюджетні смартфони виглядають як топові флагмани, але всередині дешева начинка. Розібратися самостійно буде складно. Розкажемо, чим звичайний смартфон відрізняється від флагмана. Якщо ви теж заплуталися, читайте далі.

Реклама

Що за звір – флагманський смартфон?

Існує думка, що це смартфон із дорогою начинкою: камерою на сотні Мп, доступ до 5G, корпус із надміцного скла, OLED-екран, загалом усе за останніми стандартами. Почасти це правильно, але в деяких моделях середнього бюджету також можна знайти таку начинку.

Наприклад, в Україні 5G ще не працює, але він є навіть у дешевих бюджетних моделях. Екран OLED зустрічається також у багатьох Samsung. Що вже казати про камери, є чимало китайських брендів смартфонів, які випускають гідні камери. Які ж відмінності від флагмана у цьому випадку? Нюанс у деталях. Наприклад, якщо виробник заявляє про наявність OLED-екрана, варто звернути увагу на максимальну яскравість, у топових телефонів вона буде вищою. У порівнянні: останній iPhone 14 Pro Max дає пікову яскравість 2000 ніт, а Samsung Galaxy S22 Ultra – всього 1750 ніт. Дешеві моделі обмежаться лише 1000 ніт, рідко ця цифра перевищується.

Чим ще характеризується флагман? Звісно, ​​процесором. Найбільш продуктивними вважаються процесори 8 Gen 1, його модифікована версія 8+ Gen 1 та зовсім новий 8 Gen 2, який встановлять у флагманське залізо у 2023 році.

Вчимося відрізняти флагман від просто гарного смартфона

Припустимо, ви зовсім не знаєтеся на смартфонах і їх начинках. У такому разі зрозуміти відмінності самостійно буде складно. Багато бюджетних гаджетів і справді фотографують не гірше за провідних флагманів, а мегапікселі вже не відіграють такої ролі, як кілька років тому, робити чудові знімки можна з будь-якого пристрою. Все, що ви можете зробити, щоб зрозуміти чи перед вами флагман – вивчити деталі.

  • Корпус топового смартфона у 100% випадків захищений за найвищими стандартами від вологи. Виробник не заощаджуватиме на цій деталі.
  • Звук із динаміків буде дуже якісним, також за вищими стандартами. Усі флагмани оснащені Dolby Atmos і виробники наголошують на цьому моменті, т.к. це платний та топовий стандарт.
  • Зверніть увагу на корпус та те, з чого він зроблений.

Не багато, тримаючи в руках два смартфони, зможуть точно визначити, який з них є флагманом. Якщо не заглиблюватися в характеристики та технічні деталі, спробуйте просто взяти смартфон до рук. Відчуйте, наскільки приємно тримати його, яку якість обробки корпусу, оцініть швидкість увімкнення пристрою та запуску окремих програм. У наочному порівнянні ви точно зрозумієте, що перед вами.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ