Статті

Що не можна робити під час заряджання телефону

Share
Час читання: 2 хв.

Заряджати телефон нескладно. Але не всі користувачі смартфонів в курсі, що під час активації заряду мобільний пристрій уразливий. Воно контактує з електричною мережею за допомогою кабелю живлення, підключеного через зарядку відповідної моделі.

Якщо порушувати стандартні умови експлуатації телефону під час заряджання, гаджет може згоріти, як і підключені до нього пристрої. Тому потрібно знати, що категорично заборонено при підключенні заряду до смартфона.

1. Телефон не можна перегрівати

Під час заряджання температура акумулятора і так піднімається. Тому перегрівати смартфон, відкриваючи «важкі» програми чи накриваючи його, не рекомендується. Інакше акумулятор може вийти з ладу.

2. Краще не використовувати “китайські” зарядки

При використанні смартфона краще використовувати оригінальні зарядні пристрої. Вони ідеально підходять до цієї моделі, не перегрівають акумулятор під час використання. І, навпаки: дешеві аналоги часто спричиняють здуття батареї, тому що оригінальні акумулятори погано реагують на поєднання з «китайськими» зарядними агрегатами.

3. Не використовувати заряджання в машині до її ввімкнення

Якщо двигун не увімкнений, приєднувати зарядку до прикурювача в машині не можна. Інакше у разі активації двигуна може статися стрибок енергії, який може згубно позначитися на роботі батареї смартфона. Також рекомендується використовувати лише оригінальні кабелі, оскільки дешеві зарядки можуть призвести до проблем із нагріванням батареї.

4. Не можна вішати телефон на дроті заряджання

Під час заряду смартфон повинен розташовуватись на горизонтальній поверхні. Не рекомендується розміщувати його так, щоб гаджет звисав, тримаючись за зарядний провід. Це може призвести до пошкодження зовнішнього пристрою. При різкому висмиканні гніздо для заряду може пошкодитися.

5. Заборонено використовувати зарядку смартфона в екстремальному кліматі

Якщо в приміщенні, де заряджається телефон, занадто спекотно або холодно, користуватися зарядним пристроєм не рекомендується. На гаджет чинитиметься підвищений тиск. Коли жарко, батарея може перегрітися, і це призведе до відключення смартфона. У занадто прохолодному приміщенні батарея, що нагрівається, втрачатиме ємність акумулятора. І незабаром доведеться змінювати її.

Дотримання цих рекомендацій дозволить зберегти максимальну функціональність батареї смартфона.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024

    Новий Cubot KingKong Star 2 оснащено передовими характеристиками

    Компанія Cubot радо представила свій новий захищений смартфон KingKong Star 2, який вже наступного місяця…

    29.09.2024

    Як продовжити термін служби батареї смартфона: поради експертів

    Термін служби батареї смартфона можна значно продовжити, якщо дотримуватися кількох простих рекомендацій, які допомагають знизити…

    29.09.2024

    Opera випустила нові функції та оновлення з ШІ для браузерів Opera One і GX

    На заході Opera Browser Days компанія Opera представила оновлення для своїх браузерів Opera One та…

    29.09.2024