Що не можна робити під час заряджання телефону

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Заряджати телефон нескладно. Але не всі користувачі смартфонів в курсі, що під час активації заряду мобільний пристрій уразливий. Воно контактує з електричною мережею за допомогою кабелю живлення, підключеного через зарядку відповідної моделі.

Реклама

Якщо порушувати стандартні умови експлуатації телефону під час заряджання, гаджет може згоріти, як і підключені до нього пристрої. Тому потрібно знати, що категорично заборонено при підключенні заряду до смартфона.

1. Телефон не можна перегрівати

Під час заряджання температура акумулятора і так піднімається. Тому перегрівати смартфон, відкриваючи «важкі» програми чи накриваючи його, не рекомендується. Інакше акумулятор може вийти з ладу.

2. Краще не використовувати “китайські” зарядки

При використанні смартфона краще використовувати оригінальні зарядні пристрої. Вони ідеально підходять до цієї моделі, не перегрівають акумулятор під час використання. І, навпаки: дешеві аналоги часто спричиняють здуття батареї, тому що оригінальні акумулятори погано реагують на поєднання з «китайськими» зарядними агрегатами.

3. Не використовувати заряджання в машині до її ввімкнення

Якщо двигун не увімкнений, приєднувати зарядку до прикурювача в машині не можна. Інакше у разі активації двигуна може статися стрибок енергії, який може згубно позначитися на роботі батареї смартфона. Також рекомендується використовувати лише оригінальні кабелі, оскільки дешеві зарядки можуть призвести до проблем із нагріванням батареї.

4. Не можна вішати телефон на дроті заряджання

Під час заряду смартфон повинен розташовуватись на горизонтальній поверхні. Не рекомендується розміщувати його так, щоб гаджет звисав, тримаючись за зарядний провід. Це може призвести до пошкодження зовнішнього пристрою. При різкому висмиканні гніздо для заряду може пошкодитися.

5. Заборонено використовувати зарядку смартфона в екстремальному кліматі

Якщо в приміщенні, де заряджається телефон, занадто спекотно або холодно, користуватися зарядним пристроєм не рекомендується. На гаджет чинитиметься підвищений тиск. Коли жарко, батарея може перегрітися, і це призведе до відключення смартфона. У занадто прохолодному приміщенні батарея, що нагрівається, втрачатиме ємність акумулятора. І незабаром доведеться змінювати її.

Дотримання цих рекомендацій дозволить зберегти максимальну функціональність батареї смартфона.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ