Статті

Названо 2 способи, як на Android дізнатися ємність акумулятора

Share
Час читання: 2 хв.

Є кілька способів, як на Android дізнатися ємність акумулятора. Інформація потрібна, щоб максимально продуктивно використовувати свій телефон. Це дозволить не потрапляти в ситуації, коли смартфон розрядиться в невідповідний момент. Важливо знати і саму ємність батареї та особливості її вимірювання. Залежно від моделі методи перевірки можуть бути різні. Тут зібрані найпопулярніші варіанти.

Що таке ємність акумулятора?

У загальному розумінні вона є максимально можливою кількістю енергії, яка здатна накопичити мобільний пристрій в батареї. Якщо енергія на нулі, ємність дорівнює 0%. Максимум становить 100% – повний заряд за нормального режиму роботи.

Вимірюється показник у мАг (міліампер/годину). Чим вище значення, тим довше прослужить акумулятор без використання зарядного пристрою.

Місткість буває номінальною та реальною. Перша прописана в інструкції з експлуатації і є зразком для нового гаджета, що не використовується. Друга – результат перевірки ємності акумулятора у процесі тестування.

Згодом навіть у найуважніших і найдбайливіших користувачів батарея втрачатиме свою ємність, і це абсолютно нормально. При зарядці акумулятора процеси, що відбуваються всередині, природним чином призводять до того, що батарея злегка стискається і нагрівається. І через певний період використання її доведеться замінити.

Способи перевірки ємності акумулятора

Для вивчення можливостей батареї необхідно знати і реальну, і номінальну ємність акумулятора. Перша є в інструкції. Другу треба вирахувати експертним шляхом.

Перевірка номінальної ємності акумулятора

Якщо є документи на телефон або батарею, достатньо заглянути до них. В іншому випадку можна зайти на сайт виробника і вивчити там всю інформацію. Буває, що навіть у нових смартфонах номінальна ємність різна з тією, що показує пристрій одразу після запуску. Це може бути сигналом, що телефон має виробничий брак, батарея була замінена на неоригінальну або раніше хтось вже користувався гаджетом, а потім здав його в салон.

Для перевірки відповідності реальної ємності акумулятора можна також завантажити програму. Воно допоможе виміряти, скільки мАг містить батарея зараз, і наскільки далекі показники від вказаних виробником.

Як перевірити реальну ємність батареї

Один з варіантів, як на Android дізнатися ємність акумулятора, пов’язаний з використанням вбудованого функціоналу. Потрібно зайти в “Налаштування” та вибрати сервіс “Акумулятор” або “Батарея”. Далі – дійти до пункту «Зарядка» та натиснути на «Оцінку ємності».

Використовувати функцію можна лише у випадку, якщо заряд батареї більше 20% і менше 80%. В інших випадках на Android дані можуть бути показані некоректно.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024