Названо 2 способи, як на Android дізнатися ємність акумулятора

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Є кілька способів, як на Android дізнатися ємність акумулятора. Інформація потрібна, щоб максимально продуктивно використовувати свій телефон. Це дозволить не потрапляти в ситуації, коли смартфон розрядиться в невідповідний момент. Важливо знати і саму ємність батареї та особливості її вимірювання. Залежно від моделі методи перевірки можуть бути різні. Тут зібрані найпопулярніші варіанти.

Реклама

Що таке ємність акумулятора?

У загальному розумінні вона є максимально можливою кількістю енергії, яка здатна накопичити мобільний пристрій в батареї. Якщо енергія на нулі, ємність дорівнює 0%. Максимум становить 100% – повний заряд за нормального режиму роботи.

Вимірюється показник у мАг (міліампер/годину). Чим вище значення, тим довше прослужить акумулятор без використання зарядного пристрою.

Місткість буває номінальною та реальною. Перша прописана в інструкції з експлуатації і є зразком для нового гаджета, що не використовується. Друга – результат перевірки ємності акумулятора у процесі тестування.

Згодом навіть у найуважніших і найдбайливіших користувачів батарея втрачатиме свою ємність, і це абсолютно нормально. При зарядці акумулятора процеси, що відбуваються всередині, природним чином призводять до того, що батарея злегка стискається і нагрівається. І через певний період використання її доведеться замінити.

Способи перевірки ємності акумулятора

Для вивчення можливостей батареї необхідно знати і реальну, і номінальну ємність акумулятора. Перша є в інструкції. Другу треба вирахувати експертним шляхом.

Перевірка номінальної ємності акумулятора

Якщо є документи на телефон або батарею, достатньо заглянути до них. В іншому випадку можна зайти на сайт виробника і вивчити там всю інформацію. Буває, що навіть у нових смартфонах номінальна ємність різна з тією, що показує пристрій одразу після запуску. Це може бути сигналом, що телефон має виробничий брак, батарея була замінена на неоригінальну або раніше хтось вже користувався гаджетом, а потім здав його в салон.

Для перевірки відповідності реальної ємності акумулятора можна також завантажити програму. Воно допоможе виміряти, скільки мАг містить батарея зараз, і наскільки далекі показники від вказаних виробником.

Як перевірити реальну ємність батареї

Один з варіантів, як на Android дізнатися ємність акумулятора, пов’язаний з використанням вбудованого функціоналу. Потрібно зайти в “Налаштування” та вибрати сервіс “Акумулятор” або “Батарея”. Далі – дійти до пункту «Зарядка» та натиснути на «Оцінку ємності».

Використовувати функцію можна лише у випадку, якщо заряд батареї більше 20% і менше 80%. В інших випадках на Android дані можуть бути показані некоректно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ