Статті

Програми, які вбивають акумулятор. У вас вони також є

Share

І нехай нам не завжди вдається зробити все правильно, але ми намагаємося. Я говорю про кроки, які ми звикли робити, щоб максимально продовжити термін служби батареї смартфона. Ми намагаємося його правильно заряджати, майже безрезультатно відключати Bluetooth та Wi-Fi або навіть відключати вказівку заряду у відсотках. Все це допомагає лише частково, адже насправді є багато інших речей, які змушують нас підключатися до зарядки частіше, ніж можна було б. Але після прочитання цієї статті багато що зміниться. Насамперед тому, що ми дізнаємося, які програми найнебезпечніші в цьому плані. Адже вони повністю виснажують енергію не лише під час використання.

Які програми садять акумулятор телефону

У магазині Google Play є безліч додатків. Сервіси є для всього, але в цілому користувачі завантажують ті самі популярні програми. Є деякі з них, яких вам слід уникати або використовувати якомога рідше. Ну, або, як мінімум, не користуватися ними, коли акумулятор майже сів і вам треба максимально протягнути час його використання, щоб вистачило дістатися до розетки.

Будьте обережні, хоча деякі з цих додатків дуже корисні і повинні бути встановлені на наші смартфони, інші можуть мати катастрофічні наслідки для тих, хто вже має проблеми з акумулятором (наприклад, він зношений і погано тримає заряд. Тому перевірте, чи дійсно вони вам потрібні Список додатків з найвищим енергоспоживанням виглядає наступним чином:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимоги до акумулятора програми

  • FitBit
  • Uber
  • Skype
  • Facebook
  • Airbnb
  • Instagram
  • Tinder
  • Bumble
  • Snapchat
  • WhatsApp

Про те, що саме ці програми найвибагливіші до акумулятора, повідомила дослідницька фірма pCloud , яка і зібрала необхідні для дослідження дані. Для цього її фахівці створили список програм, які найбільше використовують акумулятор пристрою.

Насправді це дуже популярні програми, і на вашому телефоні, напевно, є одна або кілька з них. Оскільки вони все ще можуть використовувати частину батареї у фоновому режимі, вам може бути зручніше позбавитися деяких з них, якщо ви не використовуєте їх часто, особливо, якщо у вас не найновіший телефон і акумулятор близький до того, щоб купити новий (можливо , навіть у складі нового смартфона).

Як визначають, чому швидко сідає телефон

Дослідницька фірма враховувала три фактори, визначаючи, які програми були найбільш ресурсомісткими на телефонах. Функції, які використовує кожну програму (місце розташування або камера), споживана енергія і чи пропонує вона темний режим.

Так фахівці змогли визначити, який із 100 найпопулярніших додатків є найвибагливішим, і назвали їх найкращими вбивцями телефонів, поєднавши результати цих трьох факторів.

Той, хто очолив список Fitbit, використовує 14 з 16 доступних ресурсів у фоновому режимі. У тому числі чотири найбільш ресурсомісткі – камеру, місцезнаходження, мікрофон і з’єднання Wi-Fi. Завдяки цьому цей додаток отримав найвищий бал дослідження (92,31%).

На програми для соціальних мереж припадає шість із 20 найбільш ресурсоємних програм на вашому телефоні. В середньому вони використовують 11 додаткових ресурсів, включаючи фотографії, Wi-Fi, розташування та мікрофон. Вони можуть працювати у фоновому режимі – Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, WhatsApp і Linkedin. Кожен із них використовує дуже багато енергії для роботи, що збільшує навантаження на акумулятор вашого телефону.

Згідно з дослідженням, програми для онлайн-знайомств також витрачають заряд батареї телефону дуже швидко. 15% додатків-вбивць — це програми для онлайн-знайомств, такі як Tinder, Bumble та Grinder. Вони дозволяють у середньому 11 ресурсів працювати у фоновому режимі. Відсутність темного режиму робить всі три додатки для знайомств більш енергоємними у використанні, що прискорює розрядку батареї.

Додаток United Airlines використовує найбільше пам’яті телефону (437,8 МБ). За ним слідують додатки Lyft та Uber з вимогами до пам’яті 325,1 МБ та 299,6 МБ відповідно. Всі ці програми вимагають багато місця для зберігання, що уповільнює роботу телефону та займає місце у пам’яті. В Україні вони не такі актуальні, тому, якщо ви їх колись встановлювали і не видалили — зробіть це . Не варто посідати ними місце. А ось чи видаляти решту, залишається питанням.

Чи варто видаляти вимогливі програми з телефону

Багато хто може розмірковувати про те, чи слід видалити ці програми зі свого смартфона, щоб звільнити пам’ять та збільшити час автономної роботи. Тут важливо розуміти, що ви можете вимкнути фонову активність або дозвіл на місцезнаходження. Так ситуація суттєво покращиться, але багато додатків відмовляться працювати без даних їм прав буквально на все. Ось тут уже доведеться вибирати, видаляти чи терпіти підвищену витрату акумулятора.

Незважаючи на те, що вони не відкриті, кожен додаток для Android працює у фоновому режимі. Багато сервісів, наприклад, WhatsApp, надсилають вам повідомлення та відключати для них всю активність не можна. Тож тут треба бути обережним. Ми радимо використовувати цю процедуру тільки в особливих випадках. І не з програмами, якими ви постійно користуєтеся.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Стаття не містить нової інформаціі. Всі додатки, що згадувалися у статті вже давно у лідерах ресурсожерості. А ось чому автор акцентує роботу додатків на територіі країни-гною, дивує. Начебто український ресурс... Крадений текст, чи шо?

  • Виправились, дякую. Слава Україні, слава нації і пиздец російській іедерації!

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024