Планшет повільно заряджається: топ-5 причин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми звикли робити на планшетах все: дивитися фільми та ролики, читати книги, грати в ігри, спілкуватися в соціальних мережах, шукати інформацію в інтернеті чи працювати. Але якщо планшет повільно заряджається, робити це стає набагато складніше.

Причини та варіанти вирішення проблеми

  • Зламався зарядний пристрій. Перше, що потрібно зробити – перевірити справність зарядного пристрою. Спробуйте приєднати інший USB-кабель, можливо, проблема криється саме в блоці живлення. Якщо з новим кабелем усе працює – значить проблема була саме у старому.
  • Є проблеми із напругою. Планшет може заряджатися повільніше, ніж звичайно, якщо спостерігається збій у подачі електрики. Особливо часто таке буває в грозу та погану погоду. Проблема вирішується придбанням стабілізатора напруги, це прилад, який утримує параметри вихідної напруги у необхідних межах. Можна також підключити пристрій до іншої розетки.
  • З’явилося пошкодження гнізда. Можливо, було розхитано роз’єм живлення, в цьому випадку його теж необхідно замінити або віднести в сервіс. Деякі люди намагаються налагодити зарядку самотужки, крутять дроти, намагаються фіксувати їх в одному положенні. Але це лише посилює ситуацію і призводить до повної поломки заряджання.
  • Контакти забруднені. На швидкість заряду також може вплинути пил і бруд, що скупчився в роз’ємі. Згодом частинки пилу осідають на контактах і потрібно чистити їх регулярно. Забирається сміття звичайною ватною паличкою або м’яким пензликом, можна використовувати дезінфікуючий засіб у невеликих кількостях, змочуючи кисть. Проводити таку процедуру краще щонайменше 1 раз на місяць.
  • Стався збій. Спробуйте заряджати планшет у вимкненому стані, тоді зарядка може піти набагато швидше.

Профілактика

Дотримуйтесь пари простих правил, і ви зможете запобігти поломці:

  1. Не розряджайте акумулятор до 0%. Відстежуйте рівень заряду та підключайте живлення в момент, коли залишилося щонайменше 5%.
  2. Не менше одного разу на місяць очищайте контакти від пилу. Використовуйте чохол, щоб пил менше потрапляв у гніздо.
  3. Не використовуйте планшет під час заряджання, це може сповільнювати швидкість. Не грайте, не дивіться відео, закрийте всі програми, що працюють у фоновому режимі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.