Топ-5 нових функцій безпеки на iPhone. Їх варто включити кожному

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Серед 5 нових функцій безпеки на iPhone користувачі знайшли багато дивних можливостей. Але всі вони корисні, якщо конфіденційність даних пристрою загрожує небезпека. Тому не варто відкидати їхню активацію, але краще сподіватися, що дане оновлення iOS 16 стане в нагоді тільки в крайньому випадку.

Реклама

Відповіді на загрози та системні файли

Активувати цю функцію можна в «Налаштуваннях» та у розділі «Безпека». Вона полягає в тому, що при виникненні потенційної загрози на телефон автоматично встановлюватимуться сервіси, які дозволять захистити його безпеку.

До того ж функція дозволить уникнути негативного впливу критичних помилок. Серед них, наприклад, встановлення нульового дня на телефоні. Зазначені недоліки фіксуватимуться автоматично, файли з помилками – видалятимуться, причому без участі користувача смартфона.

Режим блокування

Він переважно зацікавить тих, чиї дані можуть бути корисними для преси чи здирників. Розробники також анонсували, що даний функціонал буде часто використовуватися публічними особами, тому що він дозволяє максимально захистити дані від злому, що зберігаються на телефоні.

Часто проникнути в айфон хакерам вдається завдяки використанню спеціальних шпигунських програм. Наприклад, Pegasus. Численні кібератаки одночасно і можуть завдати шкоди ПО смарфона. Але в режимі блокування він практично не вразливий, однак звичний функціонал iPhone буде дуже обмежений.

Налаштувати сервіс можна шляхом переходу до «Конфіденційності та безпеки», а потім вибору «Режиму блокування». Після активації веб-сторінки відкриватимуться повільно, повідомлення – запізнюватися. Проте проникнути в телефон буде майже неможливо.

Ключі доступу

В останній версії iOS 16 власники айфонів зможуть спростити вхід на сайти в браузері, де щоразу потрібно вводити пароль. Функціонал має на увазі первинне введення даних для входу в обліковий запис, а потім, шляхом натискання на згоду «Зберегти пароль», автоматичне відкриття сторінки під час наступного відвідування ресурсу.

Для повторного входу вводити пароль система не вимагатиме. Але може знадобитися підтвердження за допомогою Face ID, відбитка пальця або пароля коду.

Блокування нотаток

Вони часто стають методом хакерських атак. Тому блокування нотаток, яке доступне і на попередніх версіях айфона, часто використовується для захисту відомостей. Її перевага – після активації дані будуть зашифровані, що ускладнить шахраям доступ до їх отримання.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ