Смартфон зі знімною батареєю – добре чи погано

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість сучасних смартфонів не мають акумулятора, що знімається. Батарея надійно живе усередині корпусу. Щоб поміняти такий акумулятор, потрібно мати навички, інакше можна випадково порвати тонкий шлейф, якщо відкрити смартфон не з того боку, з якого потрібно.

Особисто я маю всі інструменти для аналізу дрібної техніки, але ніколи не візьмуся за зміну акумулятора на сучасному смартфоні — занадто багато нюансів і ризиків, які можуть призвести до дорогого ремонту.

Чому виробники стали робити батарею незнімною?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На те є кілька причин:

1. Щоб помістити батарею у тонкий корпус. Трапляються смартфони, у яких акумулятор складається з двох частин у формі літери «Г» — саме так інженерам було простіше розмістити всю начинку телефону.

Тонкий смартфон із хорошими характеристиками та знімною батареєю просто неможливий.

2. Щоб підвищити стандарт влагозащиты. Чим більше різних отворів у корпусі, тим гірша вологозахищеність пристрою.

Пристрої з незнімною батареєю, як правило, мають майже герметичний корпус (не рахуючи отворів під мікрофон, динамік і зарядку).

3. Поява портативних зарядних пристроїв (Power Bank) зробила опцію знімної батареї просто непотрібною.

Якщо раніше людина, яка не хотіла залишитися без зв’язку, брав із собою запасний акумулятор, то зараз простіше купити Power Bank, який здатний зарядити смартфон кілька разів. Також у багатьох громадських місцях є публічні розетки USB.

4. Незнімна батарея підштовхує користувача швидше поміняти смартфон. Назвемо це маркетинговою метою. Людина купила смартфон, а через пару років вона вже починає морально старіти — працювати повільніше та зависати.

А тут ще й батарея гірше тримає заряд. Що робить користувач? Змінює смартфон на новий.

Так добре це чи погано?

Тут варто розуміти, що практично всі сучасні та потужні смартфони мають незнімну батарею. Акумулятор, що знімається, як правило, роблять на бюджетних пристроях, де виробнику не потрібно морочитися з товщиною корпусу і створенням батареї певної форми.

Також акумулятор, що знімається, часто у захищених смартфонів з дуже товстим корпусом. Виробнику не потрібно думати про товщину, а можливість зміни АКБ для такого девайсу буде плюсом, ніж мінусом, адже такі смартфони використовують мандрівники та туристи.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.