Плюси та мінуси купівлі б/у смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часи зараз непрості, і це відбивається насамперед на цінах у магазинах. Звичайно ж, вартість телефонів не є винятком. Санкції, проблеми з доставкою та інші складнощі призвели до того, що ціни зростають практично щомісяця. Як би там не було, потреба споживачів у смартфонах нікуди не зникла, а ось можливість купити новий гаджет у салоні є не у всіх. Тож чи варто розглядати придбання старого смартфона?

Багато хто переконаний, що будь-яка техніка має бути новою. Звичайно, якщо ви не обмежені у коштах – купуйте. А якщо криза негативно позначилася на ваших фінансових можливостях?

У випадку зі смартфонами купувати нове не обов’язково. Є кілька аргументів на користь придбання б/в пристрою:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Економія

Звичайно, ви можете почекати, поки на пристрій, що сподобався, буде акція або придбати пристрій не у офіційного дилера і заощадити близько 10% від вартості. Якщо ж ви розглянете телефон, то побачите, що його ціна майже на 50% нижча, ніж у салоні.

Різниці в «начинці» практично немає

Якщо ви стежите за новинами у світі розробок гаджетів, то помітили, що від моделі до моделі пристрій практично не змінюється. Виробники оновлюють дизайн або розмір дисплея гаджета, при цьому основні параметри залишаються майже без змін.

Якщо знайшли б/у смартфон минулого або позаминулого року в ідеальному стані, сміливо беріть.

Є й пара мінусів у покупці нового телефону.

Оновлення

Якщо моделі, яку ви вирішили придбати близько року або двох, то проблеми не буде. Інша річ, якщо пристрій у ідеальному стані, при цьому було випущено 5-7 років тому. Деякі моделі не можуть підтримувати оновлення ОС або безпеки та з використанням такого смартфону можуть початися проблеми.

Ризики

Купуючи б/у пристрій, варто розуміти, що гарантії вам вже ніхто не дасть. Оглянули, перевірили, купили. Решта буде вашою проблемою. Вам доведеться вірити на слово, що телефоном користувалися акуратно, не ремонтували і т.д., а якщо щось піде не так (буде лагати або щось вийде з ладу), то це вже ваша проблема, і грошей уже ніхто не поверне та й за ремонт не заплатить. Завжди є ризик, що ви купите пристрій, який неодноразово лагодив або який тримається з останніх сил.

Якщо ви знайшли чесного продавця та ретельно перевірили пристрій, то ви зможете користуватися смартфоном не один рік і жодного разу не пошкодувати про те, що вирішили заощадити. До речі, є чимало прикладів, коли новий пристрій, куплений у салоні у офіційного дилера, розчаровує своєю працездатністю, і вже через день чи тиждень «щасливий» власник нового смартфона несе його до сервісного центру, наприклад, через заводський шлюб. Відсутність подібної несправності — це ще один аргумент на користь б/в телефону.

Так що якщо ви обмежені в засобах або не бачите сенсу витрачати гроші за нову форму кнопок, беріть б/в.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.