Важливі поради щодо вибору зарядного пристрою для смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При покупці зарядного пристрою для смартфона користувачі розраховують на його довговічність, але рідко звертають увагу на характеристики. Дамо кілька порад, як правильно вибрати відповідне та якісне ЗП для телефону.

Правильні параметри

Блок живлення зарядного пристрою має свої характеристики, від яких залежить правильний і найбільш ефективний процес зарядки. Експерти не дарма радять по можливості набувати оригінальних ЗУ для конкретної моделі телефону — такі пристрої мають максимальну сумісність зі смартфоном, тому будь-які проблеми із зарядкою можуть виникнути лише через заводський шлюб або фізичні пошкодження.

Можливість придбати оригінальну зарядку є не завжди, тому купувати доводиться ЗП інших виробників. Головне – спиратися на параметри, вказані на блоці живлення оригінального ЗП. Якщо воно відсутнє чи спочатку не йшло в комплекті, дізнатися про них можна з технічних характеристик на сайті виробника смартфона. Головними з них вважаються:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Вихідна напруга (V) – повинна відповідати значенню, вказаному в характеристиках акумулятора смартфона або на наклейці блока живлення оригінального ЗУ. Наприклад, якщо вказано значення 5V, то нова зарядка також має бути на 5V.
  • Вихідний струм (А). Сила струму має бути не меншою, ніж зазначено у вимогах до телефону, тобто. дорівнює чи вище. Якщо на оригінальному ЗУ вказано 1А, а нова зарядка може передавати 2А, то негативними наслідками це не обернеться – пристрій не “візьме” більше струму, ніж потрібно.

Якщо зарядний пристрій підтримує швидке заряджання, на блоці живлення у рядку «Output/вихід» будуть вказані дві пари даних V і А: одна для звичайної зарядки і друга для швидкої.

Роз’єм зарядного пристрою

Очевидно, що при виборі зарядного пристрою потрібен відповідний роз’єм. Майже всі сучасні телефони мають роз’єм Type-C, що дозволяє вставляти зарядку будь-якою стороною. Однак деякі бюджетні моделі все ще використовують MicroUSB, тому перед покупкою необхідно перевірити в характеристиках телефону, який потрібний роз’єм.

Швидка зарядка

Якщо смартфон і оригінальне ЗУ підтримують швидке заряджання, то і новий зарядний пристрій варто вибирати з тими ж характеристиками. Якщо ж неоригінальне ЗУ йде без швидкої зарядки, то нічого страшного не станеться – смартфон просто заряджатиметься повільно.

У разі, коли наявність швидкої зарядки має головну роль, важливо звернути увагу до її стандарт. Різні виробники розробляють власні стандарти (Quick Charge, Super Charge, Dash Charge, Super mCharge тощо), які можуть бути несумісними один з одним. Тому при виборі ЗУ важливо, щоб він підтримував той самий стандарт, що і смартфон. В іншому випадку швидка зарядка може бути повільнішою або зовсім не працювати. Про стандарт зарядки, що підтримується, можна також дізнатися з технічних характеристик смартфона.

Вартість зарядного пристрою

Не останнє значення має вартість ЗП. Занадто дешеві пристрої (до 200 гривень) можуть видавати менше значення сили струму, ніж зазначено в їх характеристиках, через що швидкість заряджання буде нижчою. Крім того, варто звертати увагу і на продавців, які пропонують оригінальні зарядні пристрої за надмірно заниженими цінами. У цьому випадку великий ризик нарватися на підробку, яка не тільки сповільнить заряджання, а й може спричинити несправність акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.