Названо 10 ситуацій, після яких бажано перезавантажити комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Практика показує, що користувачі рідко перезавантажують комп’ютер. Багато хто і зовсім його не вимикає — відправляє в сплячий режим, а потім продовжує роботу. Але це не зовсім правильно – іноді ПК потрібно перезавантажувати. Після перезапуску відбудеться скидання кешу, файлу підкачки, зникнуть накопичені помилки та звільниться пам’ять.

Перейдемо відразу до ситуацій, після яких бажано зробити рестарт

1. Якщо комп’ютер тривалий час не вимикався . Я б рекомендував робити рестарт пару разів на тиждень тим, хто завжди тримає комп’ютер увімкненим. Гірше від цього точно не буде, а ось краще точно стане: система почне працювати набагато швидше. Дуже часто оперативна пам’ять залишається зайнятою даними, які мають бути видалені – рестарт усуне цю проблему.

2. Після встановлення оновлень для операційної системи та програм . Windows сама перезавантажується в потрібний момент, але буває, що цього не вимагає. Краще зробити рестарт вручну, щоб ОС завантажилася вже з урахуванням апдейтів. Можливо, після перезавантаження увімкнення ПК займе якийсь час, щоб система провела роботу з новими компонентами — до цього потрібно бути готовим, і це краще, ніж наступного разу включити ПК і втратити 10-15 хвилин на завершення оновлень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Рестарт не завадить, якщо ви “лікували” систему за допомогою антивірусного програмного забезпечення . Перезавантаження допоможе як антвірусу скинути кеш, так і системі оцінити дії антивірусу після роботи, адже системні файли теж заражені.

4. Ви запускали щось дуже важке на ПК . Наприклад, грали у гру та монтували відео. Як вже написано вище, бувають ситуації, коли програму вимкнено, але продовжує займати місце в оперативній пам’яті.

5. Ви займалися правкою системних файлів або чистили реєстр вручну . Краще відразу перезавантажити — а раптом система не завантажиться? Це стане сюрпризом для вас при наступному увімкненні ПК.

6. Ви працювали з великими обсягами даних . Наприклад, підключали до ПК зовнішні диски або DAS-пристрій та переганяли терабайти файлів. Після такої процедури краще виконати рестарт системи, щоб у пам’яті не залишилися будь-які рудименти;

7. Комп’ютер працював нормально, а почав працювати повільно . Можна, звичайно, пошукати проблему в диспетчері завдань, але краще зберегти потрібні дані та зробити перезавантаження системи;

8. Система стала періодично зависати і не реагувати на маніпуляції з клавіатурою та мишею . Також якщо є проблеми з екраном – рудименти, миготіння, подвійне зображення. Пам’ятайте про дані, які можуть бути збережені перед ребутом.

9. Є проблеми з підключенням по локальній мережі або до Інтернету . Наприклад, інтернет є на смартфоні, але працює повільно на ПК. Можна спробувати перепідключитись вручну, але не завжди це допомагає. Як вихід – рятує перезавантаження!

10. Якщо ви встановили або видалили багато програм , перезавантаження не завадить. Комп’ютер вам за це дякую.

Пам’ятайте! Перезавантаження веде до втрати даних, які не збережені. Насправді зустрічалися ситуації, коли користувач зберіг потрібні дані, але з закрив програму. І після перезавантаження був пошкоджений файл, куди були записані дані. По можливості перед рестартом закривайте всі програми, які працюють із важливими даними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.