Чому телефон не бачить SIM-картку. Від банального до складного

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ситуація, коли мобільний телефон не бажає розпізнавати SIM-картку, знайома, мабуть, усім. Подібне буває з будь-якими смартфонами та стільниковими телефонами без огляду на їх вартість та виробника. Але особливо турбуватися немає сенсу, оскільки найчастіше ця неприємність легко усувається. Немає сенсу одразу бігти до майстерні.

Приводи такого поведінки гаджета бувають різними. Пошук проблеми слід розпочинати з найбільш очевидних. І лише в окремих випадках, коли все перепробовано, то справа опиняється в несправному телефоні.

1. Бруд та окисли на контактах SIM-картки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча корпус мобільного гаджета надійно захищає нутрощі від попадання пилу та сміття, повністю уникнути цього неможливо. І якась їх частина обов’язково потрапляє на контакти SIM-картки.

В результаті вона рано чи пізно перестає визначатися пристроєм. Для усунення дефекту потрібно дістати з нього SIM-карту, почистити забруднені контакти чистою серветкою, а краще обробити ватяною паличкою, заздалегідь змоченою у спирті. Також можна прочистити контакти простою канцелярською гумкою.

2. Неправильна переробка в micro SIM та nano SIM

Нові телефони часто передбачають роботу з SIM-картками зменшених форматів “micro” та “nano”. Якщо при оформленні нової карти відразу можна помітити, що на ній вже присутня необхідна перфорація, то вже багато років картці, що перебувають у користуванні, доведеться підрізати самостійно.

Не все може виконати це безпомилково. Іноді пошкоджуються важливі елементи, приховані у шарі пластику. Без звернення до салону зв’язку для заміни SIM-картки вже не обійдеться.

3. Смартфон “втратив” другу SIM-картку

Мобільні гаджети з двома SIM-картами можуть раптово втратити зв’язок із однією з них. Вся справа у помилках операційної системи. Часто вирішується перезавантаження апарату.

Якщо дефект все ж таки повторюється, можна поміняти прошивку на нову версію. Або повернутись на колишню, якщо SIM-карта зникла після апгрейду операційної системи. Але з прошивками завжди будьте обережними.

4. Несправність SIM-картки

Причина може бути в самій SIM-картці. Через недбале користування вона може зламатися або затертися. Тільки на перший погляд перед нами простенький шматочок пластику з контактами. Насправді SIM-карта – повноцінний мікрокомп’ютер із вбудованим процесором, пам’яттю та іншими елементами. А будь-який складний пристрій може вийти з ладу в невідповідний момент.

5. Несправність слота SIM-картки

Подібне може статися як з вини власника гаджета, так і виходу з ладу елементів на електронній платі телефону, які відповідають за роботу цього слота. У будь-якому випадку доведеться вирушити до сервісного центру, оскільки заміну слота можуть здійснити лише досвідчені фахівці, які мають під рукою відповідні інструменти та прилади. І не варто думати, що лоток (тримач) сім-карт ви зможете самостійно купити та поміняти, після чого проблема буде вирішена.

6. Несправність телефону

Можлива проблема у самому телефоні. Це вже буде серйозною проблемою, яка, швидше за все, потребує складного ремонту або заміни материнської плати пристрою. Або причиною для покупки нового апарату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.