Статті

Як Wi-Fi 7 покращить швидкість інтернету

Share

Wi-Fi Бездротова технологія – це інновація, яка спрощує підключення наших улюблених гаджетів та надає доступ до Інтернету. Розумні пристрої в розумних будинках не змогли б спілкуватися один з одним, якби ми не використовували Wi-Fi або Bluetooth . Це стандарти без яких наше повсякденне життя могло бути зовсім іншим.

В даний час існує безліч пристроїв з Wi-Fi 6 та оновленою версією під назвою Wi-Fi 6E . Проте вже розпочалася робота над технологією Wi-Fi 7 , яка є наступним законним оновленням стандарту бездротового зв’язку. Технічні параметри вражають та обіцяють серйозні переваги, особливо у швидкості.

Новий стандарт все ще перебуває на стадії розробки, але основні апаратні вдосконалення вже відомі. MediaTek представила Dimenisty 9200, перший процесор для смартфонів, заснований на цій технології. Смартфони з новим чіпом компанії з’являться на ринку 2023 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше, що нам потрібно знати, це те, що Wi-Fi 7 буде використовувати весь спектр 6 ГГц , але канали тепер працюватимуть на частоті 320 МГц. Це дворазове збільшення порівняно зі 160 МГц із технологією Wi-Fi 6 . Велике оновлення Wi-Fi MIMO гарантує вдвічі більший потік даних, який тепер дорівнюватиме 16.

Згідно GizChina, модуляція сигналу Wi-Fi 7 буде оптимізована з використанням 4096-QAM і OFDMA . Максимальні теоретичні швидкості технології досягають 40 Гбіт/с, що вчетверо швидше, ніж у Wi-Fi 6E. Також Wi-Fi 7 призначений для одночасної роботи на частотах 2,4 ГГц , 5 ГГц та 6 ГГц.

MediaTek – не єдина компанія, яка виявляє інтерес до цієї технології. Qualcomm, Intel та інші постачальники також незабаром представлять обладнання Wi-Fi 7 . Масове проникнення пристроїв з цією технологією чекає на нас у 2023 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    OnePlus Nord CE 4 Lite пройшов чергову сертифікацію

    В даний час OnePlus працює над створенням Nord CE 4 Lite, наступника OnePlus Nord CE…

    06.05.2024

    Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

    Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши…

    06.05.2024

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024