Як Wi-Fi 7 покращить швидкість інтернету

Futuristic glowing blue wi-fi symbol on black dark background with blurred reflection. Signal app, connection sign, neon lights. Business colorful concept. Modern design. 3d rendering
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Wi-Fi Бездротова технологія – це інновація, яка спрощує підключення наших улюблених гаджетів та надає доступ до Інтернету. Розумні пристрої в розумних будинках не змогли б спілкуватися один з одним, якби ми не використовували Wi-Fi або Bluetooth . Це стандарти без яких наше повсякденне життя могло бути зовсім іншим.

В даний час існує безліч пристроїв з Wi-Fi 6 та оновленою версією під назвою Wi-Fi 6E . Проте вже розпочалася робота над технологією Wi-Fi 7 , яка є наступним законним оновленням стандарту бездротового зв’язку. Технічні параметри вражають та обіцяють серйозні переваги, особливо у швидкості.

Новий стандарт все ще перебуває на стадії розробки, але основні апаратні вдосконалення вже відомі. MediaTek представила Dimenisty 9200, перший процесор для смартфонів, заснований на цій технології. Смартфони з новим чіпом компанії з’являться на ринку 2023 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше, що нам потрібно знати, це те, що Wi-Fi 7 буде використовувати весь спектр 6 ГГц , але канали тепер працюватимуть на частоті 320 МГц. Це дворазове збільшення порівняно зі 160 МГц із технологією Wi-Fi 6 . Велике оновлення Wi-Fi MIMO гарантує вдвічі більший потік даних, який тепер дорівнюватиме 16.

Згідно GizChina, модуляція сигналу Wi-Fi 7 буде оптимізована з використанням 4096-QAM і OFDMA . Максимальні теоретичні швидкості технології досягають 40 Гбіт/с, що вчетверо швидше, ніж у Wi-Fi 6E. Також Wi-Fi 7 призначений для одночасної роботи на частотах 2,4 ГГц , 5 ГГц та 6 ГГц.

MediaTek – не єдина компанія, яка виявляє інтерес до цієї технології. Qualcomm, Intel та інші постачальники також незабаром представлять обладнання Wi-Fi 7 . Масове проникнення пристроїв з цією технологією чекає на нас у 2023 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.