Чому в нових смартфонах все частіше немає звичного роз’єму для навушників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Все йде до того, що в майбутньому в багатьох смартфонах роз’єм для навушників не буде. На перший погляд, таке рішення виробників виглядає дивним. І викликає невдоволення багатьох користувачів, яким нав’язують використання дорогих бездротових навушників. Але як самі виробники виправдовують своє рішення?

1. Прибуток

Прикладом може бути компанія Apple, яка одна з перших відмовилася від роз’єму для провідних навушників. Хоча представники “яблучної” компанії відсутність роз’єму виправдовували підвищенням пило- та вологозахищеності, насправді такий крок дозволив Apple просунути продаж власних бездротових навушників. По суті, покупцям Iphone не залишили вибору – купувати бездротові дорогі фірмові аксесуари або незручні перехідники.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Зручність для користувачів

Бездротові навушники позбавлені головної нестачі дротових аналогів. При використанні останніх доводиться раз у раз розплутувати клубок проводів. Ніщо не заважає рухам користувача смартфона. Що важливо, наприклад, під час спортивних тренувань. Але тепер власникам мобільних телефонів доведеться стежити за рівнем заряду бездротових аксесуарів.

3. Просування нових технологій

З кожним роком зростає кількість бездротових аксесуарів для смартфонів. Прагнучи не відставати від новомодних тенденцій, все більше виробників смартфонів роблять ставку на нові технології. Однак для покупців це часто обертається незручністю, оскільки більшість Bluetooth-навушників за якістю звуку поступаються провідним аналогам.

4. Економія місця усередині корпусу

Кожен виробник прагне підвищити характеристики мобільних гаджетів. Але перешкодою для цього стає обмежений об’єм корпусу смартфона, в який необхідно втиснути передові технології. Тому більшість сучасних смартфонів із незнімними акумуляторами. А тепер настала черга стандартних 3,5 мм роз’ємів для навушників. І можна лише уявити, від чого ще відмовляться виробники смартфонів у майбутньому.

5. Смартфони стають тоншими

А це підвищує вимоги до комплектуючих. Звичний роз’єм 3,5 мм під навушники тільки зовні виглядає компактним. Усередині він займає пристойний обсяг, що обмежувало виробників у товщині нових гаджетів. А останні роки триває негласне змагання, хто зробить чергову модель смартфона тоншим, ніж у конкурентів.

Дедалі більше виробників відмовляються від звичного гнізда під навушники. А покупцям залишається лише звикати до особливостей нових гаджетів. Чи згодні з таким рішенням чи все-таки роз’єм для підключення старих добрих дротових навушників краще було б залишити?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.