Як покращити в рази швидкість Інтернету вдома. Топ-6 секретів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
На думку експертів, розташування вашого маршрутизатора може вплинути на швидкість вашого інтернету.

Швидкість Wi-Fi настільки часто є проблемою для користувачів, що вони змушені підписуватись на дорожчий тарифний план лише для того, щоб отримати потрібну швидкість. Але часто просто зміна розташування маршрутизатора у вашому будинку чи офісі має велике значення.

Хорошою новиною є те, що є простий спосіб оптимізувати мережу Wi-Fi і вирішити ці проблеми, і це займе всього кілька хвилин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є багато факторів, які визначають швидкість інтернету, і хоча є деякі прийоми або рекомендації, які ви можете слідувати, щоб поліпшити швидкість і загальне покриття бездротової мережі у вашому будинку, одним з найбільш важливих факторів є розташування вашого маршрутизатора.

І не завжди найкраще місце знаходиться там, де його розмістив технік.

Так що продовжуйте читати, щоб дізнатися про найкраще місце у вашому будинку для вашого маршрутизатора, а також про інші хитрощі для швидшого Wi-Fi.

Знайдіть підходящий маршрутизатор для свого приміщення

Все починається із вибору правильного маршрутизатора (або роутера, як його ще називають). Не всі маршрутизатори однакові, і розмір та планування вашого будинку визначатиме, який тип бездротової мережі вам потрібен.

Для більшості квартир та невеликих будинків достатньо однієї точки бездротового доступу.

Після встановлення основної точки доступу, якщо ви виявите, що віддалений кут вашого будинку не має сильного покриття бездротовою мережею, просто додайте ще один вузол в цю область, і проблема буде вирішена.

Де розмістити роутер?

При першому переїзді в новий будинок або квартиру модем зазвичай встановлюють уздовж стіни в одному з далеких кінців будинку. Це просто тому, що тут підключається домашня лінія і робота технічного фахівця полягає в тому, щоб налаштувати з’єднання, а не оптимізувати вашу мережу. Ця частина залежить від вас.

Принадно залишити все там, де роутер у вашій квартирі встановив технік. Але це навряд чи буде оптимальним місцем для швидшого інтернету.

Виберіть центральне місце

Маршрутизатори надсилають сигнал у всіх напрямках, тому якщо залишити його в кутку вашого будинку, значна частина вашого бездротового покриття буде відправлена ​​за межі будинку. Ось чому краще перемістити маршрутизатор в центральне місце, щоб оптимізувати сигнал.

Підніміть маршрутизатор

Маршрутизатори схильні поширювати найсильніші сигнали вниз, тому краще встановити маршрутизатор якомога вище, щоб забезпечити максимальне покриття. Спробуйте поставити його на книжкову полицю або закріпити на стіні в непомітному місці.

Пошукайте в Інтернеті, і ви знайдете безліч настінних кріплень, створених для певних маршрутизаторів.

Уникайте інших електронних пристроїв

Намагайтеся вибирати місце далеко від інших електронних пристроїв та великих металевих предметів.

Чим більше стін, більших перешкод та електронних пристроїв поруч із вашим роутером, тим вища ймовірність того, що щось заважатиме сигналу.

Одним із видів електронних пристроїв, яких слід особливо уникати, є мікрохвильова піч, яка випромінює сильний сигнал у діапазоні 2,4 ГГц, у тому самому діапазоні бездротового зв’язку, в якому працює ваш маршрутизатор.

Ви також повинні бути обережними, щоб не встановлювати маршрутизатор за великим телевізором, який може викликати електронні перешкоди, блокуючи або фізично перериваючи сигнал.

Поряд з електронікою слідкуйте за великими меблями, які можуть обмежити радіус дії сигналу. Наприклад, Wi-Fi погано розповсюджується по воді, тому, якщо у вас вдома є акваріум, намагайтеся уникати ситуацій, коли він опиниться між роутером та пристроєм, який необхідно підключити.

Ці антени, що смішно виглядають, насправді важливі

Деякі маршрутизатори взагалі не мають антен, а деякі мають цілих 8. Ці антени допомагають спрямовувати сигнал. Якщо на вашому маршрутизаторі є дві або більше антен, не спрямовуйте їх у одному напрямку. Натомість зробіть їх перпендикулярними один одному – розташуйте один горизонтально, а інший вертикально.
Або трохи змінити положення всіх антен, щоб охопити широкий діапазон кутів.

Можливо вам доведеться трохи поекспериментувати, щоб знайти найбільш ефективну конфігурацію. Сигнал від кожної з цих антен буде з’являтися у вигляді хвилі, яка поширюється у всіх напрямках, і ця хвиля буде перпендикулярна до самої антени, тому вертикальна антена буде корисніша в одноповерхових будинках, у той час як горизонтальна або похила антена буде кориснішою. випромінюють сигнал, який поширюється вгору, що може бути кориснішим у багатоповерховому будинку.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.