Що має бути в запасі досвідченого користувача комп’ютера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вважаю себе досвідченим користувачем комп’ютера — в будинку я завжди тримаю запас того, що може вийти з ладу раптово. Такий запас неодноразово мені допомагав — не треба було стрімголов бігти до комп’ютерного магазину. Поділюся з вами тим, що маю.

Периферія

Завжди у запасі тримаю клавіатуру та мишку. Були ситуації, коли клавіатура не мала жодних зовнішніх ушкоджень, але раптово переставала працювати. Препарування показувало, що деформувався провід.

Шнур, звичайно, я потім обріжу і припаю, але не завжди можна кинути всі справи і зайнятися цим. У ролі запасного варіанта підходять найпростіші та недорогі пристрої. Клавіатуру бажано купувати такого ж типорозміру, як і поточна, щоб не витрачати час на тактильне звикання до клавіш.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Миша може вийти з ладу (як правило, ламаються кнопки), особливо бездротова при падінні. Дротова практично завжди повисне на дроті. Виручає звичайна, найпростіша.

Провід

Запас дротів не завадить. Тримаю в запасі HDMI кабель для монітора – один раз моя кішка вирішила спробувати його на зуб і я залишився без монітора, що працює. Тримаю кілька різних USB кабелів практично на всі випадки життя.

Мережеві фільтри теж згоряють – завжди в запасі лежать 2 фільтри. Без гарного пристрою краще використовувати комп’ютерну техніку. Та й усі потрібні кабелі від техніки намагаюся тримати в 2-х примірниках – всякі ситуації бувають у житті, іноді потрібно підключити 2 пристрої, а дроти немає.

Ще в запасі є кілька кабелів кручений пари – обтиснута бухта метрів на 50, а також короткі в 1-2 метри для підключення Wi-Fi-роутера, NAS-пристрою та IP-камери спостереження.

Залізо та інше

У запасі є два накопичувачі – SSD та HDD. Хоч сучасні жорсткі диски і надійні, але мені спокійніше, якщо буде те, чим я зможу замінити залізо. Ще з часів, коли комп’ютери були недосконалі, маю в запасі плату оперативної пам’яті на 8 гігабайт. Навряд чи знадобиться, але так спокійніше.

Звичайно, є пара тюбиків термопасти та термогель, а також запасний кулер. На моїй практиці був випадок, коли підшипник вентилятора вийшов з ладу і почав сильно шуміти. Працювати було неможливо, а магазини було закрито. З того часу й тримаю.

Є й потрібні блоки живлення: для Wi-Fi-роутера, IP-камери, зарядки смартфонів. Для телефону також бажано запасти ще один провід – останнім часом їх роблять зовсім хисткими, а бездротова зарядка передбачається ще не для всіх девайсів.

Обов’язково тримаю завантажувальну флешку – будь-яке в житті може статися, це найважливіше, що має бути під рукою, якщо у вас один комп’ютер або ноутбук. За допомогою неї можна виправити помилки, якщо операційна система не завантажується. Також є дистрибутиви Windows і Linux на USB-накопичувачах.

Не заважає тримати в запасі і Wi-Fi-роутер – хоч і маршрутизатор виходить з ладу вкрай рідко, але такі ситуації мають місце.

Начебто, все з мінімуму. Звичайно, в загашнику є парочка блоків живлення, кілька плат оперативної пам’яті, різні пристрої для кабель-менеджменту і багато, багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.