Чи можна заряджати ноутбук зарядкою від телефону та навпаки

Сучасні виробники прагнуть запровадження єдиних стандартів, щоб кабелі та зарядні пристрої підходили до будь-якої техніки! Це стосується пристроїв, що належать до одного типу. Але чи можна зарядити телефон через адаптер ноутбука і навпаки? Давайте розбиратися…

Багато сучасних ноутбуків і телефонів використовується ідентичний порт USB Type-C. І щоб визначити взаємозамінність зарядних пристроїв, потрібно уточнити потужність адаптерів.

ВАЖЛИВО: На кожному з них є маркування. Але для їхнього коректного зчитування потрібні хоча б мінімальні знання в галузі електротехніки!

Заряджаємо телефон адаптером ноутбука

Потужність зарядного пристрою комп’ютера апріорі вища, ніж у смартфона. Тому їхня сумісність і працездатність не викликають сумнівів. Але час для повного відновлення енергії залежатиме від узгодженості контролера пристрою та самої зарядки. Тут ключовим параметром підвищення сили струму.

Якщо виробниками використані різні параметри, швидкість заряду знизиться до мінімуму. Але повернути влаштуванню працездатність вийде 100%. Найголовніше, що цей процес буде абсолютно безпечним і не завдасть шкоди смартфону!

Заряджаємо ноутбук за допомогою телефонного адаптера

Дана витівка спочатку приречена на провал, якщо є старий телефон. Він не підтримує режим швидкого заряджання, і у нього напевно будуть використані роз’єми mini-usb або micro-usb. Їх немає на ноутбуках! І навіть якщо порти кишенькового гаджета та комп’ютера виявляться ідентичними, то потужність зарядки першого буде набагато меншою.

Якщо є сучасний телефон із роз’ємом USB Type-C, то за допомогою його адаптера можна зарядити ноутбук. Щоправда, за дотримання певних умов.

Експерти в галузі ремонту електроніки радять насамперед звертати увагу на наявність технології швидкої зарядки. Її маркують як Power Delivery чи PD. Якщо її підтримують ПК та кишеньковий девайс, то це вже половина успіху.

По-друге, потрібно перевірити вихідну потужність обох адаптерів. Якщо вона дорівнює або більше 33 Вт, то можлива зарядка. Хоча швидкість поповнення енергії буде дуже повільною. Якщо потужність 66 Вт і вище, то заряд йтиме набагато швидше.

ВАЖЛИВО: Якщо Power Delivery має лише один апарат, а USB Type-C обидва, то між ними можна передавати дані за допомогою будь-якого кабелю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я