Як перевірити б/в телефон перед покупкою і не потрапити на “потопельника”

Смартфон який вже був у використанні варто купувати лише після ретельної перевірки. Вона дозволить виявити можливі несправності та дефекти. На зустріч із продавцем поношеного телефону обов’язково потрібно захопити: флеш-пам’ять MicroSD (з картинками, піснями), SIM-карту, навушники, PowerBank. Добре мати при собі телефон, на який можна буде зателефонувати.

Дисплей

Насамперед зверніть увагу на вразливе місце мобільного телефону — екран. Бажано, щоб у ньому був подряпин. Присутність павутинки або тріщин на корпусі зовсім неприпустима. Вони виникають через сильний удар: існує ризик пошкодження внутрішніх елементів.

Наступний етап – перевірка на наявність битих пікселів. Потрібно вставити у пристрій MicroSD, відкрити кілька картинок із «Галереї». Присутні точки свідчать про скупчення під екраном пилу, пошкодження матриці.

Телефонна частина, мікрофон, динаміки

Потрібно встановити карту пам’яті, потім запустити з неї будь-яку музику. Таким чином можна перевірити гучність та якість звучання динаміків, переконатися у відсутності хрипів. Також бажано вставити SIM-карту, зателефонувати та поговорити зі знайомим. Це дозволить визначити, чи рівень чутності достатній. Не слід забувати про перевірку працездатності диктофона.

Камери

Спершу важливо запустити тилову, потім фронтальну камеру. Якість зображень має бути належною. Неприпустима наявність чорних крапок. Аналог «битих пікселів» іноді спостерігається на фотосенсорах: найчастіше через бруду, що залишилася на камері, після ремонту.

Датчики, роз’єми, бездротові мережі

Якщо є PowerBank або поблизу є розетка, бажано перевірити справність Micro USB, роз’єм для навушників.

Зверніть увагу на роботу датчика наближення. У разі його несправності розмова буде перериватися при кожному дотику екрана щокою.

Перевіряти GPS немає особливої ​​необхідності: у дешевих пристроїв він працює погано, у дорогих – ідеально (внутрішня антена ушкоджується зрідка). Для перевірки Wi-Fi варто підключитись до будь-якої мережі.

Програми, прошивка, швидкість роботи

Коли телефон продає недосвідчений користувач, пристрій буде напівпорожнім або набитим будь-якою нісенітницею. Все це видаляється скиданням до заводських налаштувань. Ентузіасти нерідко змінюють оформлення свого смартфона до невпізнання. Як наслідок, він може гальмувати.

Після вивчення інструкції та правильної перепрошивки, смартфон перетворюється на пристрій, що швидко працює. Потрібна лише посидючість, відповідні навички.

Крадені екземпляри, «потопельники»

Приділяти увагу документам немає сенсу: мало хто з власників зберігає коробку від придбаного телефону. Наклейку із зазначенням серійного номера легко надрукувати на принтері, приклеїти на іншу упаковку. Онлайн-сервіси з перевірки смартфона щодо крадіжки часто видають неправдоподібну інформацію. Вірити їм не можна.

смартфони, Що Побували у воді, продаються вже очищеними. Деякі сучасні моделі мають індикатор вологи. При попаданні пристрою в рідину він червоніє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.