Названо звички, які шкодять вашому смартфону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто не вміє правильно користуватися гаджетом, через що він швидко виходить з ладу. Нижче буде описано найнебезпечніші звички, здатні нашкодити смартфону.

Використання у ванні

Це не лише погана, а й небезпечна звичка, особливо якщо телефон стоїть на зарядці. Контакти з водою можуть призвести до удару струмом. Але навіть якщо смартфон не стоїть на зарядці, ним все одно не варто скористатися. Падіння у воду згубні для техніки, а ремонт коштуватиме кругленьку суму. Бережне ставлення потрібне і взимку, оскільки кучугура — це теж волога.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Немає чохла

Ніхто не застрахований від падіння смартфона. Це може статися зовсім несподівано через незручний рух або неакуратне використання. Результатом стануть фізичні ушкодження. Якщо удар був занадто сильний, то смартфон може вийти з ладу. Саме для таких випадків були придумані захисні плівки та спеціальні чохли. Вони пом’якшують удари під час падіння.

Часта зарядка

Не варто залишати телефон на зарядці на всю ніч. Це шкодить акумулятору. Також не варто заряджати його, коли відсоток не опустився нижче за 50. У сучасних смартфонах є функція автоматичного відключення зарядки, коли акумулятор доходить до 100 або 90%. Рекомендується включити її відразу після покупки.

Використання при сильній спеці або на морозі

Довготривала дія прямих сонячних променів на смартфон сильно шкодить йому. Він починає нагріватися і навіть може вибухнути. Із сильним холодом ситуація не краща. Якщо залишити гаджет на ніч у машині, він втратить пристойну кількість ємності акумулятора. Регулярне використання у несприятливих погодних умовах швидко «вб’є» батарейку, і її доведеться міняти на нову.

Самостійний ремонт

Якщо людина добре знається на техніці, то самостійний ремонт не є поганою ідеєю. Але якщо користувач далекий від сучасних технологій і все одно намагається відремонтувати, то це може призвести до сумних наслідків. Наприклад, людина починає скидати налаштування до заводських, тим самим видаляючи всі дані. Також багато хто встановлює неперевірені додатки, які повинні очищати смартфон від сміття, а насправді заражають його вірусами. Якщо досвіду немає, краще довірити справу професіоналам.

Забивання пам’яті

Якщо пам’ять забита на 90%, смартфон починає відчутно «лагати». Програми відкриваються важко, телефон довго відгукується на торкання по екрану. Потрібно навчитися вчасно очищати непотрібні файли або перекидати їх на інші носії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.