Як приховати важливі файли від сторонніх осіб на Android-смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні користувачі зберігають на своїх телефонах багато важливих даних, які не повинні потрапляти на очі третіх осіб. Для цього в ОС Android є функція, що дозволяє приховати певні файли. Як їй скористатися та як вона працює? Про це й йтиметься у цій статті. 

Як приховати файли 

Зробити це можна за допомогою вбудованого в Android функціоналу. Вам навіть не доведеться качати сторонні програми. 

  1. Отже, запускаємо програму “Файли”. На деяких пристроях вона може називатися “Файловим менеджером”. Все залежить від моделі смартфона та прошивки. 
  2. Викликаємо контекстне меню та клацаємо по “Нова папка”. Можемо перейменувати її як побажаємо, але не забуваємо поставити крапку на самому початку назви. 
  3. Повертаємось на домашній екран розділу “Файли” і знову викликаємо контекстне меню. 
  4. Переходимо до розділу “Налаштування”. Тут необхідно поставити галочку в рядку відображення системних файлів. 
  5. Відзначаємо всі файли, що зберігаються у пам’яті смартфона, які потрібно сховати. Тиснемо перенесення і вибираємо як пункт призначення створену нами раніше папку. 

Повертаємось у налаштування та прибираємо відображення системних файлів. Якщо колись захочете відновити заховані файли, відображення системних файлів потрібно знову включити. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сторонні програми 

Приховати файли можна і простіше — завантаживши спеціальний додаток. Варіантів такого софту повно і весь він функціонує практично однаково. Усі приховані файли зберігаються в додатку, а щоб отримати доступ до них доведеться вводити пароль або пін-код.

З перевірених варіантів можемо порадити Folder Lock та Gallery Vault. Обидві програми добре відомі та гарантують повну конфіденційність ваших файлів. Можете не боятися, що вони потраплять до рук третіх осіб. При цьому зі своїм прямим обов’язком програми справляються на п’ять з плюсом. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.