Головні проблеми китайських смартфонів

Після цього ти схочеш витратити гроші на флагман.

Декілька днів тому ми розповіли тобі про актуальну проблему, з якою зіткнулися власники смартфонів Xiaomi. Через те, що вітчизняні користувачі почали масово скуповувати продукцію китайського бренду, у майстернях не залишилося потрібних комплектуючих. У деяких випадках час очікування замовлення сягає кількох тижнів.

Дивлячись на цю ситуацію, ми вирішили згадати і розповісти тобі про інші «болячки» китайських девайсів.

Погана водонепроникність

Надійність телефону – один із головних показників, на який ми звертаємо увагу при виборі девайсу. І якщо падіння з невеликої висоти переживе будь-який або майже будь-який девайс, то з пиловологозахисною дещо складніше. Найчастіше попадання під зливу, а тим більше у воду стає фатальним для пристрою.

Захист від вологи забезпечується встановленням гумових чи силіконових прокладок по корпусу. Деякі виробники намагаються заощадити та встановлюють їх лише в лоток для SIM-карток, але в характеристиках заявлений повноцінний захист. При цьому в інструкції клієнта повідомляють, що будь-яке влучення вологи автоматично позбавляє смартфон гарантії.

Низька якість складання

Абсолютна більшість виробників бюджетних девайсів використовують пластиковий корпус. У цього рішення є дві очевидні переваги: ​​дешевизна та практичність. Тобі доведеться докласти чимало сил, щоб подряпати його, а про «розбити» ми взагалі мовчимо. Якщо за допомогою невідомої сили це все ж таки вдалося здійснити, то заміна вийде не в таку вже й велику суму, як у випадку з флагманами.

Але за очевидних плюсів є і великий недолік — люфт. Ти хоч раз у житті тримав телефон, на який варто трохи натиснути, як він одразу починає скрипіти і гнутися в руках. Все ж таки будемо чесні. Останніми роками навіть маловідомі китайські виробники навчилися робити відносно міцні смартфони. Зустріти відверте сміття можна лише в ціновому сегменті від 1000 до 3000 гривень.

Яскравість екрану

Нехай взимку, коли три чверті дня проходить у темряві, ця проблема не така актуальна, але варто дочекатися літа, і користуватися смартфоном практично неможливо. Ми часто працюємо на вулиці, наприклад, на літніх верандах, поки біжимо від метро до офісу, навіть на пляжі під час відпустки.

А ось виробники багатьох «китайців», схоже, упевнені, що їхні клієнти користуються смартфонами виключно у напівтемних приміщеннях. Як правило, показник пікової яскравості китайських апаратів тримається на рівні 600-700 кд/м2. Скажімо прямо цього мало. Для порівняння: цей показник у сучасного iPhone 14 Pro – 1600 нит, майже в 2,5 рази більше. Наша порада проста: надумаєш брати «бюджетник» — не заощаджуй на екрані.

Слабкий процесор

Так вийшло, що ринок Android-смартфонів поділили між собою чіпи Qualcomm і MediaTek. Бажаючи розширити свою клієнтську базу, ці компанії створюють каміння для пристроїв різних цінових категорій. У свою чергу, виробники смартфонів у спробах заощадити вибирають найслабкіші процесори, що позначається на продуктивності девайсів. Ти можеш забути про вимогливі ігри на девайсах, вартість яких не перевищує 5 тисяч гривень. Якщо такі все ж таки запустяться, то картинка буде вирвиглазной.

При цьому жоден виробник, що поважає себе, не визнається чесно, що процесор слабкий. Якщо в кожній рекламі тобі нагадують про відсутність перегріву та тротлінгу, а ще про небувалу енергоефективність — це однозначний привід для того, щоб замислитись.

Складність ремонту

Крім відомих в Україні китайських брендів на кшталт Xiaomi, Huawei, Meizu та інших, на ринку є безліч девайсів від нікому не відомих виробників. Вони знаходять свого клієнта завдяки яскравій рекламі та неймовірно низькій вартості (хоча, здавалося б, значно менше). Однак відремонтувати їх неймовірно складно, оскільки сервіси не замовляють необхідні запчастини через низький попит. Крім того, майстри скаржаться, що в Інтернеті немає схем ремонту девайсу. У багатьох випадках їм доводиться діяти буквально навмання, що лише додає проблем. По суті, ти набуваєш одноразового смартфона, який навіть у разі розбитого екрану легше викинути, ніж шукати заміну і витрачати гроші.

Що ж робити?

Більшість експертів радять не купувати дешевих «китайців». Якщо в тебе недостатньо грошей, краще придивись до минулорічних флагманів. Як правило, їх ціна трохи вища, проте вони набагато надійніші, та й запчастини у разі будь-якої поломки буде підібрати легко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.