Через використання генераторів в Україні почастішали випадки отруєння чадним газом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українці масово скуповують генератори. Усе це, звісно, ​​і натомість відключень електроенергії. Деякі міста та села по кілька днів залишаються без світла і, як наслідок, без гарячої води, опалення та увімкненого холодильника. Частково цю проблему можна вирішити генератором, який купують як підприємці, а й звичайні побутові споживачі. На тлі цього, на жаль, почастішали й випадки отруєння чадним газом. Не кожен знає правила безпечного користування генератором, а це перше, що потрібно вивчити перед тим, як купити подібний агрегат.

Є три правила використання будь-якого генератора

Генератори різних типів:

  • бензинові,
  • дизельні,
  • інверторні.

Який з них ви не обрали, потрібно дотримуватися таких правил користування:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Генератор повинен знаходитись тільки на відкритому повітрі. На балконі та терасі у дворі, але в жодному разі не всередині приміщення, навіть якщо це цоколь чи гараж. По-перше, він неймовірно голосно гуде, хоча це скоріше просто незручність. Небезпека криється у випарах, що видаються генератором під час роботи. Від виділяє чадний газ, від якого можна не тільки отруїтися, а й померти.
  2. Генератор повинен знаходитись на безпечній відстані від вікон та дверей. Мало розмістити генератор на вулиці, потрібно, щоб він стояв не ближче 6 метрів від вікна. Також його краще поставити прямо на землю та подалі від стін. При роботі генератор сильно нагрівається, тому предмети, що знаходяться в безпосередній близькості від нього, можуть запросто спалахнути.
  3. Правильно заправляйте генератор. Заправляти генератор потрібно лише на свіжому повітрі. Якщо у вас вдома запас дизеля чи бензину зберігайте його подалі від генератора. Щоб не спровокувати пожежу.

Летальний випадок від неправильного використання генератора вже зафіксовано на Київщині. Там родина підключила генератор прямо усередині приміщення, внаслідок чого помер чоловік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.