Як зарядити телефон та підживити роутер в умовах блекаутів

Не зважаючи на відключення електроенергії є безліч способів залишитись з інтернетом та зв’язком. Розглянемо деякі з них

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше ми писали, який краще обрати генератор для дому та портативну електростанцію. Тепер розглянемо деякі інші варіанти.

Так, живлення роутера можна організувати від акумуляторів 18650 без пайки, адаптерів і перехідників.

«Купляєте тримач для акумуляторів з дротами і роз’єм (у мене це 5,5х2,1 мм). У мене роутер на 9В, але працює від 5В. Заряджені акумулятори — це 4Вх2 шт = 8В (розряджені 6-7В). Медіаконвертор розрахований на 12В, але працює і від 9В. 3 заряджених елемента х 4В = 12В (розряджені 9В). Тобто достатньо», — пише у Facebook Ігор Кочет, винахідник із Дніпра.

Такий варіант працює, якщо при відключеннях електроенергії в місті провайдер продовжує надавати послуги (має генератори). Тривалість роботи (за умови якісних акумуляторів близько 20 годин).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як зарядити телефон в умовах відключення електроенергії

Найпростіший спосіб завжди мати заряджений телефон — купити павербанк. Навіть найдешевший пристрій на 10 000 mAh дозволяє щонайменше двічі зарядити середньостатистичний смартфон.

Другий спосіб — використати велосипедний генератор (традиційно їх встановлюють для живлення ліхтаря). Не найзручніший метод, але може виручити у найскладніших життєвих ситуаціях.

Можна скористатись і акумулятором автомобіля (за його відсутності звернутись до знайомих або сусідів). Єдина умова — мати зарядний пристрій, розрахований на прикурювач.

Ноутбук та колонки також можна використати як павербанк, приєднавшись до них через USB кабель. Процес заряджання повільний, але допоможе залишитись на зв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.