Топ-5 порад як покращити сигнал домашнього Wi-Fi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Життя без надійного доступу в інтернет як таксист без надійного автомобіля. В епоху цифрових технологій стабільний доступ до Інтернету важливий як ніколи раніше. Низька швидкість доступу до мережі, викликає стрес, який можна порівняти з тим, що люди відчувають під час перегляду фільмів жахів.

Ми розповімо про кілька простих прийомів, які зможуть покращити швидкість Wi-Fi.

Не ховайте роутер у тумбочках, гардеробних та коморах

Сигнали Wi-Fi – це радіохвилі, будь-яка перешкода, навіть дерев’яні двері або стіна з гіпсокартону послаблює сигнал. Розташувавши роутер на відкритому просторі, ви досягнете потужнішого і стабільнішого сигналу.

Встановіть маршрутизатор якомога вище

Зазвичай сигнал Wi-Fi поширюється вбік та вниз. Ідеальний варіант для роутера – закріпити його під стелею чи поставити на високу полицю.

Тримайте маршрутизатор подалі від іншої електроніки

Сигнали Wi-Fi можуть спотворюватися, якщо роутер знаходиться поруч із телевізором, комп’ютером, мікрохвильовою піччю або іншими електронними пристроями. Намагайтеся тримати пристрій подалі від них, щоб забезпечити найкращий рівень сигналу.

Направте антени маршрутизатора в різні боки

Спробуйте направити антени маршрутизатора у різних площинах, тобто одну горизонтально, іншу вертикально. Важливо, щоб вісь антени роутера була в одній площині з антеною телефону або планшета. Звичайно, це не завжди можливо, але навіть

Оптимізуйте налаштування роутера

Виберіть інший Wi-Fi. Щоб збільшити швидкість підключення до Інтернету, спробуйте переключити маршрутизатор з Wi-Fi 2,4 ГГц на 5 ГГц. Ви отримаєте більшу пропускну здатність і менше перешкод. Тільки пам’ятайте, що частота 2,4 ГГц забезпечує більший радіус покриття при меншій швидкості, а 5 ГГц більш високу швидкість, менший радіус покриття.

Вимкніть фонові програми. Деякі програми працюють у фоновому режимі та можуть уповільнити мережеве з’єднання. Якщо вони не потрібні, відключіть їх, щоб прискорити роботу мережі Wi-Fi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.