Що робити, якщо на телефоні чорний екран

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екран є важливим компонентом смартфона. Саме на нього виводиться весь контент, а тачскрін допомагає нам взаємодіяти з гаджетом. Чи потрібно пояснювати, що будь-яка поломка дисплея стає причиною викинути пристрій. До такого рішення часто приходить людина, яка має чорний екран на телефоні . Якщо ви теж зібралися відмовитись від використання несправного гаджета, не поспішайте це робити, адже є кілька способів вирішення проблеми навіть без звернення до сервісного центру.

Чому чорний екран на телефоні

Перш ніж розповісти про те, що робити, якщо чорний екран на телефоні потрібно розібратися, чому це сталося. Тож ми зможемо підібрати оптимальний метод вирішення проблеми. У несправності буває цілком прозовий початок:

  • короткочасний збій у роботі системи;
  • телефон розрядився;
  • програмна несправність пристрою.

У всіх цих випадках проблему вдається вирішити, причому в досить стислий термін, виконавши пару простих дій. Інша річ, якщо ви зіткнулися з ситуацією, коли телефон упав, і з’явився чорний екран. Ось тут уже не обійтися банальною зміною налаштувань, так як з високою ймовірністю відбулася поломка пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, важливо враховувати те, як проявляється проблема. Буває, що девайс взагалі не подає ознак життя, а буває, що телефон працює, а чорний екран. У першому випадку несправність, швидше за все, пов’язана з акумулятором, а в другому з дисплеєм.

Як прибрати чорний екран на телефоні

Хоч як дивно це звучало, якщо телефон горить чорним екраном , в першу чергу його потрібно поставити на зарядку. Нерідко трапляється, що у користувачів, які нехтують калібруванням акумулятор, пристрій вимикається навіть у момент, коли на екрані висвічується 15-20%.

Як зробити примусове перезавантаження

Переконавшись, що смартфон увімкнено, можна приступати до наступного кроку. Як другий метод вирішення проблеми я пропоную виконати примусове перезавантаження. Її варто робити навіть у тому випадку, якщо телефон увімкнеться, але екран чорний.

Зазвичай для примусового перезавантаження достатньо затиснути кнопку живлення та нижню гойдалку гучності

Для примусового перезавантаження необхідно затиснути кнопку живлення та нижню гойдалку регулювання гучності приблизно на 10 секунд до появи характерної вібрації. Якщо причиною виникнення проблеми був короткочасний збій у роботі системи, екран знову заграє яскравими фарбами.

Безпечний режим на телефоні

Якщо проблема виникла внаслідок конфлікту операційної системи з деякими із встановлених програм, то може допомогти перехід у безпечний режим. Коли на екрані телефону з’явився чорний екран, це вдається лише після примусового вимкнення пристрою. Для цього:

  1. Утримуйте кнопку живлення протягом кількох секунд.
  2. Коли девайс буде вимкнено, натисніть кнопку увімкнення.
  3. Під час завантаження затримайте палець на нижній гойдалці гучності.

У разі успішного входу в безпечний режим, постарайтеся знайти та видалити всі конфліктуючі програми. Бажано позбутися взагалі всього стороннього софту, але тут вже вирішуйте самі.

Скидання до заводських налаштувань кнопками

Набагато радикальнішим, але в той же час більш дієвим заходом виглядає скидання до заводських налаштувань , під час якого видаляються всі дані. Але як його виконати, якщо під час увімкнення телефону чорний екран ? Тільки кнопки, які використовуються для входу в Recovery Mode. Найчастіше це “Power” + “Volume Down” на вимкненому екрані, але іноді спрацьовує “Power” + “Volume Up” або “Power” + “Home” + “Volume Down” за наявності фізичної кнопки “Додому”.

Після попадання в Recovery Mode необхідно підтвердити дію «wipe data/factory reset», переміщаючись між пунктами меню за допомогою гойдалки регулювання гучності та підтверджуючи крок натисканням кнопки живлення. Після скидання залишиться перезавантажити смартфон, натиснувши на “reboot system now”. Але пам’ятайте, що все це має сенс тільки в тому випадку, якщо чорний екран на Андроїд телефону викликаний програмною причиною.

Що ще можна зробити, якщо екран телефону став чорним

Якщо ваш телефон впав, і з’явився чорний екран , то програмна причина виникнення проблеми є вкрай малоймовірною. Очевидно, на вашому пристрої або відійшов шлейф дисплея або акумулятора, або після падіння зламався інший внутрішній компонент.

Зрозуміло, у такому разі виправити чорний екран у вас навряд чи вдасться. Особливо якщо раніше ви ніколи не займалися розбиранням смартфона. Доведеться звертатися до сервісного центру, де фахівці зможуть діагностувати несправність та запропонувати свій метод вирішення проблеми за відповідну ціну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.