Що робити, якщо смартфон упав у сніг – популярні помилки

Ви можете лише нашкодити гаджету та призвести до його поломки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі знають, що взимку смартфони потрібно берегти від холоду. Вони можуть швидше розряджатися, а особливо неакуратні користувачі навіть примудряються впустити гаджет у кучугуру снігу. Якщо ваш телефон упав у сніг, не поспішайте його відігрівати.

Чому гаджет не можна відігрівати?

«Вода – одна з найнебезпечніших рідин для смартфонів. Взимку вона всюди, хоч і в дещо іншому агрегатному стані. Незважаючи на це, вона продовжує виконувати руйнівну функцію внутрішніх компонентів пристрою. Під час падіння в сніг під удар потрапляють легкодоступні частини — роз’єми, динаміки та мікрофони», — попередив експерт.

Якщо смартфон впав у сніг, не варто бігти в тепле приміщення — через це вода всередині пристрою перейде в рідкий стан, і їй буде легше затекти у важкодоступні місця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В першу чергу витрусіть весь сніг із корпусу гаджета, приділивши особливу увагу зарядному порту та гнізда для навушників, а також динаміку та мікрофону. Для чищення роз’ємів можна використовувати вушні палички та зубочистки, але в жодному разі не металеві предмети.

Не поспішайте із зарядкою

Також експерт попередив, що не потрібно одразу ж заряджати смартфон. Причому це стосується навіть випадків, коли ви не кидали телефон у сніг, а просто прийшли у тепле приміщення з холоду.

«Це не варто робити не лише після занурення у сніг, а й просто у морозний період. Це може призвести до того ж злощасного конденсату через нагрівання. Крім того, під час електричного заряду корозія металу відбувається швидше. Якщо смартфон не просох, це згубно», — зазначив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.