Статті

Названо 5 причин не купувати б/в смартфон

Share

Ціни на нову техніку зараз не дуже привабливі, тому багато хто вибирає смартфони, які вже були у вжитку. Купити такий гаджет можна з рук через сайт із безкоштовними оголошеннями або ж у різних торгових точках, що торгують такою технікою. Тільки така покупка майже завжди є «котом у мішку» — невідомо, що робив із пристроєм колишній власник. Давайте розглянемо всі мінуси покупки такого девайсу.

Втомлений акумулятор

Найпоширеніша проблема вживаних пристроїв. Сучасна батарея добре працює десь близько 1 року, а потім її ресурс починає швидко висихати. Але бувають ситуації, що акумулятор починає деградувати вже через кілька місяців після покупки нового девайса – все залежить від експлуатації пристрою.

Добре, якщо батарею можна поміняти, знявши задню кришку, але більшість мобільних телефонів мають нерозбірний корпус, тому заміна акумулятора може вилитися у додаткові витрати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пристрій був у ремонті

Чи розкривався смартфон чи ні — зрозуміти це практично неможливо. Якщо раніше устрою пломбували, то зараз уже відійшли від такої практики. Так, безумовно, фахівець може з великою ймовірністю зрозуміти, розбирали пристрій чи ні, а звичайний користувач навряд чи зрозуміє. А якщо пристрій був у ремонті, значить, з ним були якісь проблеми.

Але це ще півбіди – багато залежить від кваліфікації інженера, який виконував ремонт пристрою. Буває, що після невдалого ремонту смартфон ламається знову і не підлягає ремонту. Не вдаватимемося до деталей — це тема для окремої статті.

Смартфон було вкрадено

Справа в тому, що кожен смартфон має спеціальний ідентифікаційний номер IMEI, який не можна змінити. Допустимо, ви купили крадений смартфон. Що буде далі? Ви можете створити собі проблеми від правоохоронних органів — вони зможуть швидко дізнатися, що в смартфон було вставлено сім-картку, оформлену на вас.

А далі? Справа техніки. Навряд чи вам щось буде, але, швидше за все, смартфона ви точно втратите і ще витратите кілька нервових клітин, які, як ми знаємо, не відновлюються.

За пристроєм не стежили

Використовували гаджет брудними та мокрими руками, а потім почистили. Але всередину все одно потрапили частки бруду, а найголовніше – краплі води. Найстрашніше – окислення контактів. Це можна порівняти з «бомбою уповільненої дії» — невідомо, коли проблема виллється.

Був у мене один такий смартфон, який я брав з собою на дачу, коли займався ремонтними роботами. Через півроку він потихеньку почав «сипатися» — спочатку мікрофон став дуже погано працювати, потім відключати динамік. А у фіналі – перестали функціонувати кнопки включення та гучності.

Пристрій може глючити

Будь-яка пам’ять усередині смартфона має обмежену кількість циклів читання-запис. Чим більше даних було записано та видалено, тим швидше починається процес деградації пам’яті. А це – повільна робота пристрою та зменшення ємності. Контролеру буде потрібно час на те, щоб записати дані в ще «живі» осередки мікросхеми. Цю проблему дуже складно діагностувати, і невідомо, коли пристрій «посипається».

Висновок: б/в смартфон – це кіт у мішку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024

    iPhone 16 Pro Max отримає величезний розмір корпусу

    Розміри Pro-версій майбутніх флагманів значно перевищують базові версії. Раніше в мережу потрапили зображення болванок, які використовуються…

    28.04.2024