Названо 5 причин не купувати б/в смартфон

Ціни на нову техніку зараз не дуже привабливі, тому багато хто вибирає смартфони, які вже були у вжитку. Купити такий гаджет можна з рук через сайт із безкоштовними оголошеннями або ж у різних торгових точках, що торгують такою технікою. Тільки така покупка майже завжди є «котом у мішку» — невідомо, що робив із пристроєм колишній власник. Давайте розглянемо всі мінуси покупки такого девайсу.

Втомлений акумулятор

Найпоширеніша проблема вживаних пристроїв. Сучасна батарея добре працює десь близько 1 року, а потім її ресурс починає швидко висихати. Але бувають ситуації, що акумулятор починає деградувати вже через кілька місяців після покупки нового девайса – все залежить від експлуатації пристрою.

Добре, якщо батарею можна поміняти, знявши задню кришку, але більшість мобільних телефонів мають нерозбірний корпус, тому заміна акумулятора може вилитися у додаткові витрати.

Пристрій був у ремонті

Чи розкривався смартфон чи ні — зрозуміти це практично неможливо. Якщо раніше устрою пломбували, то зараз уже відійшли від такої практики. Так, безумовно, фахівець може з великою ймовірністю зрозуміти, розбирали пристрій чи ні, а звичайний користувач навряд чи зрозуміє. А якщо пристрій був у ремонті, значить, з ним були якісь проблеми.

Але це ще півбіди – багато залежить від кваліфікації інженера, який виконував ремонт пристрою. Буває, що після невдалого ремонту смартфон ламається знову і не підлягає ремонту. Не вдаватимемося до деталей — це тема для окремої статті.

Смартфон було вкрадено

Справа в тому, що кожен смартфон має спеціальний ідентифікаційний номер IMEI, який не можна змінити. Допустимо, ви купили крадений смартфон. Що буде далі? Ви можете створити собі проблеми від правоохоронних органів — вони зможуть швидко дізнатися, що в смартфон було вставлено сім-картку, оформлену на вас.

А далі? Справа техніки. Навряд чи вам щось буде, але, швидше за все, смартфона ви точно втратите і ще витратите кілька нервових клітин, які, як ми знаємо, не відновлюються.

За пристроєм не стежили

Використовували гаджет брудними та мокрими руками, а потім почистили. Але всередину все одно потрапили частки бруду, а найголовніше – краплі води. Найстрашніше – окислення контактів. Це можна порівняти з «бомбою уповільненої дії» — невідомо, коли проблема виллється.

Був у мене один такий смартфон, який я брав з собою на дачу, коли займався ремонтними роботами. Через півроку він потихеньку почав «сипатися» — спочатку мікрофон став дуже погано працювати, потім відключати динамік. А у фіналі – перестали функціонувати кнопки включення та гучності.

Пристрій може глючити

Будь-яка пам’ять усередині смартфона має обмежену кількість циклів читання-запис. Чим більше даних було записано та видалено, тим швидше починається процес деградації пам’яті. А це – повільна робота пристрою та зменшення ємності. Контролеру буде потрібно час на те, щоб записати дані в ще «живі» осередки мікросхеми. Цю проблему дуже складно діагностувати, і невідомо, коли пристрій «посипається».

Висновок: б/в смартфон – це кіт у мішку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.