Стало відомо, скільки браузерів потрібно користувачеві

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На смартфоні браузер користуються рідко. Це пов’язано з тим, що на смартфон в основному встановлюють мобільні програми. І найчастіше саме за допомогою мобільних додатків користуються необхідними програмами, месенджерами та іншими ресурсами.

Браузери на комп’ютері

На комп’ютері мобільними програмами не користуються. На комп’ютер встановлюють програми, принаймні є така можливість. Наприклад, можна завантажити з офіційних сайтів та встановити на комп’ютері кілька браузерів.

Програми можна не інсталювати на комп’ютер. Дуже багато речей роблять за допомогою браузерів, обходячись без встановлення програм. Для цього останнім часом з’явилося дуже багато різних онлайн-сервісів . За допомогою їх через браузер можна виконати багато різних речей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, можна стиснути фотографію великого об’єму та зробити з неї фотографію меншого об’єму. Можна використовувати різні інструменти для роботи з відео, аудіо через браузер. І звичайному користувачеві при цьому не потрібно встановлювати спеціальні програми для цього.

Онлайн сервісів дуже багато, замість встановлення програм можна скористатися онлайн сервісами через браузер.

Скільки браузерів потрібно користувачеві?

Якщо на комп’ютері достатньо одного браузера, це добре. Вміти задовольнятися малим – справжнє мистецтво.

Однак інформації зараз багато. Різні браузери надають різні можливості, у тому числі, щоб успішно конкурувати з іншими браузерами.

Розглянемо коротко, які можуть бути переваги в різних браузерах, яких можливо немає в інших браузерах. Серед розробників браузерів існує конкуренція і завдяки ній користувачі можуть використовувати необхідні можливості.

Про фішки в браузері Google Chrome

Це досить поширений браузер, багато хто з них користується. У цьому браузері є безкоштовний інструмент для голосового введення та навіть не один.

Щоб ним користуватися, достатньо мати Google обліковий запис і використовувати саме Google Chrome. Потрібно відкрити документи Google. У верхньому меню є інструменти. Там необхідно включити “Голосове введення”. Ви вмикаєте голосове введення, говоріть, диктуйте, а на екрані автоматично з’являється ваша мова.

Є інший онлайн-сервіс dictation для голосового введення. Його треба також використовувати через браузер Google Chrome.

Для Google Хрому є безліч корисних розширень, які можна встановити з інтернет-магазину chrome. Нижче наведено приклад одного з таких розширень.

Про плюси браузера Опера

Опера так само, як і Яндекс браузер, має фішку з вкладками , які можна один раз відкрити і потім цими вкладками користуватися протягом тривалого часу. Можна вимкнути комп’ютер, можна навіть оновити браузер Оперу і все одно всі вкладки в браузері Опера повертаються “на місце”. Причому, на мою думку, в Опері відкриті вкладки зберігаються навіть краще, ніж в Яндекс браузері.

Істотною відмінністю Операи від інших браузерів є те, що тут є вбудовані месенджери: WhatsApp і Telegram . Щоб користуватися цими месенджерами, потрібно синхронізувати їх з вашим телефоном.

Достатньо один раз провести синхронізацію за допомогою, наприклад, QR коду. І далі Ви вже без проблем можете скористатися цими месенджерами як на комп’ютері, так і на смартфоні.

Синхронізація через QR-код в Опері робиться так само, як і синхронізація з веб-версією на комп’ютері.

Про браузери Mozilla та Edge

Для Мозили є багато корисних розширень, які можна встановити і тим самим розширити можливості брузера.

Є ще вбудований у Windows браузер Edge. Це фірмовий браузер від компанії Microsoft. Раніше був браузер Internet Explorer, який постачався разом із Windows. Нині він не підтримується. Замість нього новий браузер Edge. Можна оновити Internet Explorer до Edge.

Я користуюсь усіма п’ятьма перерахованими вище браузерами, кожен браузер виконує своє коло завдань. Наприклад, щоб відкрити Ватсап або Телеграм, можна відкрити Оперу. Щоб повідомлення у месенджерах не відволікали, краще закрити Оперу та перейти до поточних справ в іншому браузері.

Кожен користувач робить свій вибір, у якій кількості та якими браузерами йому користуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.