Названо 10 причин, які швидко вбивають акумулятор вашого смартфона

Яким передовим не був ваш смартфон, рано чи пізно його доводиться все частіше ставити на зарядку. Якогось моменту робити це доводиться більше одного разу щодня. Що підштовхує до думки про покупку нового девайса. Але ресурс акумулятора можна продовжити при правильному поводженні з гаджетом, тим самим відсунувши момент часу покупки нового гаджета.

Потрібно виключити кілька причин передчасної деградації батареї. Вам знадобиться розділ налаштування смартфона. Зрозуміло, що у всіх різні моделі і щось може відрізнятися, але все ж таки я виділив універсальні, які ви зможете знайти в налаштуваннях вашого гаджета.

Яскравість екрану на максимумі

Саме екран смартфона виявляється ненажерливим, споживаючи більшу частину заряду акумулятора. Його яскравість можна знизити практично повністю у темних приміщеннях. Водночас він менше втомлюватиме зір. Але постійно змінювати яскравість, залежно від умов, незручно. Що не є проблемою, оскільки в таких девайсах передбачено авторегулювання яскравості дисплея або спеціальні режими. Подивіться у налаштуваннях вашого гаджета.

Сплячий режим екрану

Можна виставити в налаштуваннях гаджета час, коли екран згасне у разі бездіяльності. Часто цей проміжок становить кілька хвилин, чого здебільшого ситуація явно надмірна. Краще обмежитися 30 секунд або 1 хвилиною.

Постійно активні Wi-Fi та Bluetooth

Підключення до мережі Інтернет по Wi-Fi дозволяє економити кошти, але дана опція витрачає заряд батареї. Це справедливо і щодо з’єднання Bluetooth, яке використовується для бездротового підключення пристроїв до смартфону. Рекомендує відключати ці опції, коли немає потреби у них. Це значно збільшить тривалість роботи гаджета від батареї.

Непотрібні push-сповіщення

Багато програм надсилають повідомлення, найчастіше марні для власника смартфона. При цьому включаються підсвічування екрану, звукові сигнали та вібрація. Що створює надмірне навантаження на батарею девайса. Більшість повідомлень можна відключити, не завдаючи собі незручностей.

Безліч фонових додатків

Скориставшись будь-яким додатком на смартфоні, його зазвичай згортають кнопкою “Назад”. Але відповідний процес продовжує витрачати ресурси гаджета, витрачаючи заряд батареї. Тому рекомендується повністю закривати усі непотрібні програми.

Синхронізація додатків

Багато програм потребують синхронізації з серверами для оновлення та збереження даних. Але коли на смартфоні встановлено багато програм, вони постійно звертатимуться до мережі. Це створює підвищене навантаження на гаджет, поступово розряджаючи батарею.

Користування смартфоном у холод чи спеку

Акумулятори чутливі до температурних режимів. Коли довкола занадто холодно чи спекотно, вони швидше виробляють свій ресурс. Рекомендується уникати тривалого використання гаджетів на морозі або під палючим сонцем.

Погана якість зв’язку

Якщо девайс знаходиться на значній відстані від базової станції мобільного оператора, рівень сигналу стає слабкішим. Передавач пристрою працює в режимі максимального посилення, витрачаючи більше заряду батареї. У такій ситуації краще тимчасово перевести смартфон у режим польоту, щоб не витрачати заряд даремно. А перемикатися у звичайний режим лише для здійснення важливих дзвінків.

Нерозумне використання смартфона

Мобільні гаджети настільки міцно увійшли в наше життя, що багато хто не випускає смартфони з рук майже весь день. При цьому не виконують нічого корисного. Наприклад, кілька разів на день перевіряють прогноз погоди, уточнюють своє місцезнаходження за допомогою GPS, перевіряють акаунти у соціальних мережах та месенджерах. У результаті заряд батареї гаджета тане на очах. Потрібно привчити себе користуватися девайсом лише у справі, а не щоб відволіктися від повсякденних справ.

Технічні проблеми з девайсом

Збої в програмному забезпеченні або апаратні несправності можуть стати причиною швидкого розряду батареї навіть за умови мінімального використання мобільного гаджета. Якщо є подібні підозри, слід звернутися до сервісного центру для діагностики.

Як уже казав, акумуляторна батарея це розхідник, який має власний ресурс роботи. Як не бережи – врятувати не вийде, можна лише розтягнути час. Один користувач за рік непридатний акумулятор, а інший за три роки не може.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.